Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nećemo odustati"

Inicijativa "Vratimo povjerenje u hrvatski nogomet" traži poništavanje sporne skupštine HNS-a!

Inicijativa "Vratimo povjerenje u hrvatski nogomet" rekla je da neće odustati i zasada se drži toga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su mediji objavili priču da je skupština HNS-a, na kojoj je Davor Šuker dobio novi mandat za predsjednika, nelegalna, prvo se oglasio Hrvatski nogometni savez s negacijom tih tvrdnji, a sada su javili i glavni protukandidati u tom izboru za predsjednika: Dario Šimić, Stipe Pletikosa, Goran Vlaović i Mario Stanić.

"Nismo se kao Inicijativa javno izjašnjavali neko vrijeme, ali smo vam obećali da nećemo odustati. Kao što ste vjerujemo već imali priliku vidjeti, Sportska inspekcija je objavila rezultate nadzora. Iz njega je jasno kako izborna skupština HNS-a nije zakonito provedena, na što smo odmah upozoravali.

Delegati na Skupštini bile su osobe kojima to brani Zakon o sportu, ali i interni akti samog Saveza. Ako je procedura nezakonita, to znači i da se sve odluke trebaju poništiti te pristupiti novim izborima za predsjednika i izvršni odbor Saveza. Taj korak bio bi dobar početak u vraćanju povjerenja u hrvatski nogomet.

Dario, Stana, Stipe i Goran", stoji u priopćenju skupine bivših nogometaša, koji na Facebooku imaju profil pod imenom "Vratimo povjerenje u hrvatski nogomet".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider