Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stanić i Šimić likuju

Petorica nisu imala pravo glasa: Poništava se Skupština HNS-a, Šuker nelegalno izabran?!

U zapisniku Skupštine održane 22. prosinca pronađene su ozbiljne nepravilnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skupština na kojoj je novi mandat na mjestu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza dobio Davor Šuker mogla bi biti poništena (!) nakon što je Sportska inspekcija u svom nalazu navela kako su pronađene nepravilnosti.

Podsjećamo, Skupština je održana 22. prosinca 2017. godine, a tad su osim Šukera izabrani i novi članovi Izvršnog odbora.

Međutim, nakon održavanja Skupštine, Sportska inspekcija je "pročešljala" zapisnik i, pišu 24 sata, utvrdila nepravilnosti prema kojima su sve odluke sa Skupštine nezakonite, među kojima i ona o izboru Davora Šukera.

Veliki gaf HNS-a

Razlog je taj što petorica članova Izvršnog odbora u trenutku Skupštine još nisu bili razriješeni dužnosti. U prijevodu, bili su istodobno i članovi Izvršnog odbora i zastupnici u Skupštini, a prema Statutu Hrvatskog nogometnog saveza to ne može biti tako.

Dubravko Galović (Županijski nogometni savez Brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS Krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović Šimunović (ŽNS Osječko–baranjski), Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski) i Davor Ivić (ŽNS Sisačko-moslavački) - petorica su skupštinara koji su sudjelovali i u izboru Davora Šukera i novih članova Izvršnog odbora, a nisu imali to pravo, slijedom čega su nezakonite sve odluke.

Samo je 18 zastupnika imalo pravo odlučivanja, a to nije dovoljan kvorum za donošenje pravovaljanih odluka.

Napravljen je ozbiljan propust koji bi trebao rezultirati poništavanjem Skupštine i svih njenih odluka što će značiti nove izbore.

Šimić: Odmah sam rekao da je Skupština nelegalna

Odluku o svemu treba donijeti Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba jer on je nadležno tijelo kojeg je Sportska inspekcija obavijestila o uočenim nepravilnostima.

"Odmah nakon Skupštine sam rekao da je nelegalno, drago mi je da smo sad dobili i službenu potvrdu", izjavio je Dario Šimić na kojeg se nadovezao Mario Stanić:

"I tijekom naše kampanje iznijeli smo stav kako je u HNS-u lakrdija, a ovim nalazom Sportske inspekcije dobili smo za pravo da je zaista tako. Nema više nikakvih pretpostavki ni sive zone, imamo dokaz da je stvarno onako kako smo tvrdili."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider