Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drugi čovjek izvan terena

Bivši Vatreni i dugogodišnji suigrač Andree Pirla otkrio nepoznate detalje o novom treneru Juvea

Novi trener Juventusa niz godina je u redovima milanskih klubova bio suigrač Darija Šimića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo u Interu, a zatim u Milanu, godinama su Dario Šimić i Andrea Pirlo bili suigrači. Stoga je bivši hrvatski reprezentativac, član legendarne generacije Vatrenih '98. svakako među pozvanijima za dati komentar o tome da je Pirlo postao trener prve momčadi Juventusa.

Stara dama je smijenila Maurizija Sarrija nakon što ih je u osmini finala Lige prvaka eliminirao Lyon, a svega nekoliko sati kasnije imenovali su Pirla za njegovog nasljednika.

Takvim razvojem događaja ostao je iznenađen nemali broj ljubitelja nogometa, među kojima i sam Šimić.

gol expired Juventus iznenadio odabirom novog trenera: Ni Pochettino ni Zidane nego... divider

"Je, to je jedno veliko iznenađenje. Andrea Pirlo nikad dosad nije sjeo na klupu nijednog kluba, iako je bio veliki igrač. Ovo će biti jedan veliki izazov i jedan veliki rizik Juventusa", smatra Šimić.

Posebno zanimljivo bit će vidjeti kako će se trener bez ikakvog iskustva ophoditi prema brojnim zvijezdama u svlačionici.

"Nije lako svlačionicu Juventusa staviti pod kontrolu. S obzirom da on nema iskustva bit će mu jako teško. Kao osvajač dvaju Ligi prvaka i naslova svjetskog prvaka s Italijom, on je pobjednik i s te strane imat će nešto reći tim dečkima, zato ga je Juventus i doveo", izjavio je Šimić za Dnevnik Nove TV.

Šimić je otkrio i kako je Pirlo daleko od svjetala reflektora sasvim drugačija osoba od onog mirnog i povučenog tipa pred kamerama.

"Iako izvana izgleda dosta povučen dečko, u svlačionici je jako omiljen, zeza se, pristupačan je. Uvijek se sjećam njegovih zezancija s Gattusom, oni su se jako puno zezali."

Na upit na čemu bi Pirlo u igri mogao inzistirati, Šimić nije puno dvojio.

"Vodili su ga brojni vrhunski treneri, mislim da će se njegova igra bazirati na posjedu lopte", zaključio je nekadašnji igrač Intera i Milana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider