Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tek se nedavno vratio

Juventus iznenadio odabirom novog trenera: Ni Pochettino ni Zidane nego...

Juventus nije dugo tražio nasljednika Maurizija Sarrija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi trener Juventusa je Andrea Pirlo! Objavio je to torinski klub na svojim službenim stranicama svega nekoliko sati nakon što su smijenili Maurizija Sarrija zbog ispadanja od Lyona u osmini finala Lige prvaka.

"Andrea je potpisao ugovor do 30. lipnja 2022. godine. Danas započinje novo poglavlje u svijetu nogometa. Naša odluka zasnovana je na uvjerenju da Pirlo ima ono što je potrebno za voditi Juventus, ima odličnu i talentiranu momčad", poručili su iz Juventusa.

Potraga za Sarrijevim nasljednikom tako nije dugo trajala. Kao glavni kandidat figurirao je Mauricio Pochettino, ali umjesto argentinskog stručnjaka Juve se odlučio za svog bivšeg igrača i čovjeka koji se nedavno vratio u njihov klub da preuzme mladu momčad. Pirlo jest bio predestiniran da jednog dana preuzme prvu ekipu, ali se vjerojatno ni sam nije nadao da će se to dogoditi tako brzo...

Spominjali su talijanski mediji i Zinedinea Zidanea u slučaju da podnese ostavku u Real Madridu i vrati se u Juve u čijem je dresu na prijelazu u ovo stoljeće bio najbolji nogometaš svijeta, zavrtilo se i ime Filippa Inzaghija, još jednog bivšeg igrača Juventusa koji je prošle sezone napravio odličan posao s Beneventom u Serie B, ali na koncu je izbor pao na Pirla.

Pirlo je prije tri godine završio svoju bogatu igračku karijeru tijekom koje je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2006. te 2012. stigao do finala EURA, dok je igrajući za Milan (2001.-2011.) i Juventus (2011.-2015.) osvojio dvije Lige prvaka (2003., 2007.) te još jednom igrao u finalu (2015.) uz šest naslova prvaka Italije (dva s Milanom, četiri s Juventusom).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider