Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima dobar razlog

Dario Šimić Talijanima: "Dinamo je iskusna i opasna momčad, a ja ću navijati za Milan"

Najavu utakmice Milana i Dinama za Gazzettu dello Sport dao je bivši igrač oba kluba, Dario Šimić.

Dario Šimić u dresu Milana (Foto: Afp)

Nema puno nogometaša koji se mogu pohvaliti da su nastupali za oba milanska velikana, ali Dario Šimić je jedan od njih. U Interu je proveo vrijeme od 1999. do 2002. godine, a onda je šest godina proveo u Milanu.

Karijeru je završio 2010. godine u svojem Dinamu, no sad je ponovno zaposlenik Milana, čiji je skaut. Međutim, Dario i dalje živi u Zagrebu, odnosno na relaciji Zagreb - Milano - Salzburg, u kojem igra njegov sin Roko.

Milanov skaut

Kao nekoga tko dobro poznaje stanje u Dinamu, kontaktirala ga je La Gazzetta Dello Sport te zatražila za informacije o trenutačnom Dinamu. No, prvo su ga upitali za koga će, između čak tri kluba za koje je vezan (treći je, naravno, Salzburg), navijati.

"Navijat ću za Milan jer sam njihov zaposlenik, no neće biti lako. Nevjerojatna je ta slučajnost koja se dogodila", rekao je bivši hrvatski reprezentativni rekorder.

Onda se okrenuo Dinamu i tome što on trenutačno predstavlja te o kakvoj je momčadi riječ.

"Dinamo je iskusna momčad, ne previše različita od one koja je 2019. godine pobijedila Atalantu. Po mom mišljenju, namjeravaju se braniti. Protiv Chelseaja su igrali 5-3-2", rekao je, osvrnuvši se na to kako Talijani i dalje Dinamo smatraju mladom momčadi:

"Više nije tako jer se klub okrenuo nagradama kakve UEFA nudi, a koje su porasle. Veliki dio njihova budžeta dolazi iz toga, pa je njihov cilj grupna faza Lige prvaka. To ne znači da i dalje ne prodaju igrače za dobru cijenu, poput Gvardiola ili Franjića."

Pogleda 300 utakmica godišnje

Nije "otkrio toplu vodu" informacijom odakle prijeti najveća opasnost.

"Oršić je fenomen, to je moderan igrač koji zna kako zabiti. Nije imao lagan put, bio je u Serie B, u Speziji, nakon toga je bio u Koreji, no sad je to jedan vrlo kvalitetan igrač", ispričao je.

Osim što je upitan o svojem sinu Roku, Dario je dobio zadatak objasniti kako trenutačno izgleda jedan njegov dan.

"Živim u Zagrebu i mislim samo na nogomet. Moja obitelj ima tvrtku koja se bavi pitkom vodom, ali njome se bave majka i brat. Ja godišnje pogledam oko 150 utakmica uživo i jednako toliko putem računala", objasnio je kako njegov život izgleda.

Sve u svemu, Dario je iznio svoje vrlo realno mišljenje. Milan će svakako biti favorit, gledajući da su dobro ušli u sezonu i da izgledaju vrlo moćno. No, već je više puta dokazano da se Dinamo ne smije otpisati. 

Dinamo je u gostima, u jednoj utakmici grupne faze Lige prvaka, slavio samo jednom, 1998. godine protiv Ajaxa. Sjećate se tko je bio strijelac? Šimić, ali Josip, Darijev mlađi brat. 

Je li došlo vrijeme za drugo gostujuće slavlje? Saznat ćemo, Milan je prvi od tri pokušaja da se to ostvari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider