Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio dva gola

Melnjak: "Prvu utakmicu odigrao sam na Poljudu u dresu Zeline, a sad sam osvojio Kup"

Dario Melnjak zabio je dva gola u pobjedi Hajduka nad Rijekom (3:1) u finalu Hrvatskog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon devet godina "suše" nogometaši Hajduka osvojili su Hrvatski nogometni kup. U finalu igranom pred krcatim tribinama Poljuda pobijedili su Rijeku s 3:1, a junak utakmice bio je, potpuno neočekivano, lijevi bek splitskog sastava, Dario Melnjak.

Zabio je dva pogotka i Rabuzinovo sunce ostavio u Splitu. Zanimljivo, ove je sezone zabio pet golova, od toga četiri u Kupu, i to četiri ključna pogotka. Dva puta protiv Gorice u polufinalu i dva puta protiv Rijeke u velikom finalu.

No lako je mogao stići i do hat-tricka.

"Ovo su bila samo dva gola od brojnih šansi koje sam imao. Usprskos golu Rijeke, nismo posustali, nastavili smo igrati onako kako smo se dogovorili. Nakon crvenog kartona je bilo malo lakše. Dominirali smo i stvarali šanse", rekao je Melnjak za Slobodnu Dalmaciju pa otkrio kako se još dva puta našao u izrazitoj gol-šansi.

gol expired Hajduku Kup donio i najduži odmor do Europe, ali prijete mu poznati klubovi i ekspresno ispadanje divider

"Kad osjetim da negdje postoji mali prostor, volim se ondje naći. Suigrači su tamo pronalazili".

Prije devet godina nije mogao ni zamisliti da će osvojiti Kup. Štoviše, prvu profesionalni nastup upisao je protiv Hajduka, i to u četvrtfinalu Kupa na Poljudu davne 2012. godine.

"Prva profesionalna utakmica u mojoj karijeri bila je ovdje sa Zelinom u četvrtfinalu Kupa na Poljudu. Tada nisam mogao ni zamisliti da ću ovdje osvojiti kup s Hajdukom", zaključio je Melnjak koji je ljetos stigao na Poljud kao slobodan nogometaš i vrlo brzo osvojio srca navijača Hajduka.

Noć za pamćenje u Splitu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider