Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO Jakobušić prekinuo Melnjakov intervju: "Moraš na trening, čekaju te"

Hajdukovac Dario Melnjak najavio je novu sezonu HNL-a, ali otkrio nada li se povratku među Vatrene.

Nova sezona SuperSport HNL-a kreće u petak, 15. srpnja dvobojem Dinama i Lokomotive na Maksimiru, a splitski Hajduk prvenstvo otvara gostovanjem kod Istre 1961 u Puli.

Jedan od najboljih pojedinaca Hajduka u prošloj sezoni, Dario Melnjak je s dva pogotka u finalu Kupa donio toliko željeni trofej navijačima splitskog kluba, a je li sada vrijeme za napad na naslov prvaka, otkrio je u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Bio je junak pobjede u finalu Kupa

Stigao je na Poljud bez velike pompe, ali prometnuo se u jednog od stožernih igrača splitskog sastava:

"Sve je išlo postepeno. Od borbe za mjesto u prvoj momčadi pa borbe za što višu poziciju na tablici do samog kraja prvenstva u kojem se borili i za titulu. Naravno, tu je bilo i finale Kupa".

Upravo je Melnjak bio jedan od heroja finalnog susreta Kupa koji se igrao na Poljudu. Postigao je dva pogotka, a da je bio malo precizniji vjerojatno je mogao još toliko zabiti:

"To mi je bio jedan od najljepših trenutaka u karijeri, pogotovo kad vidiš koliko si ljudi razveselio. Energija, koju nam pružaju navijači s tribina, daje nam pravi nogometni doživljaj o kojem sanjaš kao dijete".

Prvenstvo je želja, a ne imperativ

Prošle sezone hajdukovci su osvojili Kup, a sve do posljednjeg kola bili su u igri za osvajanjem titule. Je li ove sezone napokon došlo vrijeme za titulu. 

"To je želja, ali nije imperativ. Svi samo, za sada, ostali na okupu, nikad ne znaš što se može dogoditi do kraja prijelaznog roka. Hoće li netko doći, otići, ali mislim da smo jači nego prošle sezone. Bolje se razumijemo na terenu, sada možemo samo nadograditi ono što imamo, a i vjerujem da hoćemo s par pojačanja".

Melnjak o povratku u reprezentaciju

Intervjuu se nakratko pridružio sportski direktor Mindaugas Nikoličius, ali i predsjednik kluba Lukša Jakobušić koji je izbjegao odgovor na pitanje je li Melnjak zaslužio poziv u reprezentaciju:

"Moraš na trening, čekaju te", šaljivo je dobacio sa širokim osmijehom predsjednik Hajduka.

"Velika je konkurencija, a na kraju će odlučiti male stvari. Ja ću se boriti, čekati svoju šansu", rekao je Melnjak koji je motiviran da s Hajdukom napravi još bolje rezultate u prvenstvu, ali i Europi.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider