Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema straha

Veliki ulog u Turskoj: Član Vatrenih pronašao šansu za Hajduk protiv Galatasaraya

Manje od 24 sata ostalo je do novog velikog iskušenja za nogometaše Hajduka: borbe za opstanak u Europi, u gostima kod turskog Galatasaraya. O šansama "Bijelih" razgovarali smo s našim reprezentativcem koji igra u Turskoj.

Prošli tjedan stadiončić u Skoplju, a sutra mega Arena u Istanbulu. Europski put Hajduku je nakon skromne Renove donio veliki Galatasaray.

"To je utakmica važna, kako za njih tako i za nas. Ulog je veliki, prolazak dalje, jedna je utakmica, nema popravnog. I zato očekujem da će moji momci biti pravi, da će istrčati na pravi način i na pravi način se suprotstaviti velikom protivniku", kaže trener Hajduk Hari Vukas.

Hajduk je za razliku od Galatasaraya odgodio prvenstveni susret prošlog vikenda, pa bi momčad Harija Vukasa dobila dodatno vrijeme za pripremu.

Srčani Stanko Jurić ističe:

"Svi jedva čekamo utakmicu. Mislim da moramo odigrati pravu utakmicu, mušku, ne bojimo se ničega i idemo poginuti na terenu jedan za drugoga."

Galata je lani bila 6. u ligi. U nedjelju je čeka derbi s Fenerom. To bi mogla biti prednost za Hajduk jer Fatih Terim vjerojatno odmarati neke igrače. Prvenstvo su otvorili s dvije pobjede u ligi (Gaziantep, Basaksehir) i jednom u Europi (Neftci).

Najveće zvijezde Falcao i Turan protiv Neftcija su ostali na klupi.

Nogometaš Rizespora i hrvatski reprezentativac Dario Melnjak pojašnjava:

"Turske ekipe su jako ofenzivno orijentirane, pa tako i Galatasaray. Napadački stvarno imaju dobre igrače, dobra imena. Defenzivno kada se jednom otvore, imaju puno problema.“

Tudor je vodio oba kluba. S njim u Galati bio je i Vukas.

"I dolazak sami ovdje opet budi jedne dobre i posebne emocije na ovaj stadion i na klub. Nije mala stvar, skoro godinu dana smo proveli u ovom klubu i uvidjeli veličinu kluba. Međutim, moje misli su sada uz moj klub, uz moj grad, Hajduk Split, i napravit ćemo sve da razveselimo navijače Hajduka i sve nas skupa."

Naslijedio ga Fatih Terim krajem 2017.

"Meni je najvažnije da naša momčad bude kompaktna, da bude agresivna u svojoj zoni, da bude baš kao momčad. I da budemo hrabri prema naprijed, to mi je najbitnije", zaključio je Vukas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider