Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon godinu dana pauze

Darijo Srna progovorio o ''slučaju doping'' i reprezentaciji: ''Bilo mi je strašno, a ovo s nacionalnim stadionom su nebuloze''

Dario Srna prvi put je progovorio o kalvariji u ''slučaju doping'' i nakon što godinu dana nije igrao nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije vratio se nogometu nakon točno 11 i pol mjeseci izbivanja te progovorio o svemu što se događalo tijekom afere s dopingom. Nogometu se vratio u dresu Cagliarija.

''Nema riječi kojima bih opisao sreću koju sam osjetio kad sam opet zaigrao! Kao da je tog trenutka sve loše što se dogodilo u prošlih godinu dana napokon ostalo iza mene. Prelijepo je opet igrati, boriti se, osjećati podršku s tribina, natjecati se'', rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Sportske novosti.

Legenda Šahtara prevladala je tešku krizu tijekom koje nije bilo puno govora o tome što se sve događalo. Tek poneki službeni stav ili strogo kontrolirana izjava.

''Uf... Odakle krenuti? Iskreno rečeno, bilo mi je toliko teško da je fizički boljelo. Osjetio sam koliko je duboka muka kada te snađe kazna za nešto za što nisi kriv, kad ispaštaš zbog tuđih grešaka, a posljedica je da ti zabrane raditi ono što najviše voliš. Bilo mi je strašno...'', izjavio je Srna te nastavio:

''Znao sam da nisam ništa napravio, odnosno da sam se ponašao onako kako sam uvijek činio u karijeri. I onda kada se saznalo da se u uobičajenim nadomjescima koje svi koriste, zbog površnog pristupa onih koji su za to bili odgovorni, našao neki trag nedozvoljenog sastojka, kao da sam bio u noćnoj mori. Sve čekaš da ćeš se probuditi, da je sve to samo ružan san, ali spoznaja da živiš tešku stvarnost, ne svojom krivnjom i zbog nekog sastojka koji ionako nema veze sa stimuliranjem fizičkih mogućnosti sportaša, to me ubijalo u pojam.''

U svemu tome puno mu je pomogla supruga Mirela, ali i neki igrači. Iako ima i onih koji su ga jako razočarali.

''Nisam se dao. Supruga Mirela prije svih, uz ljubav djece, davala mi je najveću snagu. Razgovarao sam i sa psihologom, naravno, trebalo je pronaći načine promišljanja s kojima se lakše hvatate u koštac s problemima. Danas više nisam isti čovjek kao prije ove kalvarije. Bilo je to bolno iskustvo, ali nakon takvih stvari ipak ojačaš. Bit će uvijek problema u životu, ali sada ću ih sasvim drugačije doživljavati i rješavati. Moji pogledi na stvarnost, prioritete i ljude sada su resetirani'', objasnio je.

''Shvatio sam da sam previše vjerovao svakome, rezonirao više srcem nego glavom. Sada sam osoba koja će racionalnije slagati prioritete u odnosima. Nakon mojih u obitelji najviše mi je snage davao vjenčani kum Dario Zahora!'', izjavio je Srna te nadodao:

''On je uz mene bio i kada je sve bilo krasno, ali pogotovo onda kada sam zapao u probleme. Malo je ljudi bilo uz mene i pokazali su mi razliku između pravih i prigodnih prijatelja. Uz mene je stalno bio i Mario Stanić, na raspolaganju 24 sata dnevno ako treba, za svaku stvar, makar da me posluša kako se jadam od muke.''

Hrvatska je postigla senzacionalan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Evo kako on vidi svu tu nogometnu euforiju koja je zahvatila naciju.

''Trest će nas još desetljećima. Zlatko Dalić inicirao je tu atmosferu i složio dobru ekipu. To nije baš lako, ali on je uspio. No to svakako ne treba iskoristiti za gradnju ove nebulozne priče o nacionalnom stadionu.''

''Ne možemo na temelju jednog rezultat donositi takve odluke. Ima puno većih problema u zemlji i puno važnijih stvari od objekata koji će služiti reprezentaciji četiri-pet puta godišnje. Mi moramo graditi infrastrukturu primjerenu potrebama, ali i okvirima Hrvatske. Nismo mi Engleska i Francuska koje jedine imaju nacionalni stadion. Pa pogledajte odakle su potekli doprvaci svijeta'', poručio je bivši kapetan Vatrenih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider