Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ruska invazija

"Darijo Srna je otišao iz Kijeva": Reporter Dnevnika Nove TV javlja da je počela evakuacija

Ivan Čorkalo, reporter Dnevika Nove TV, javlja da je Darijo Srna napustio glavni grad Ukrajine, Kijev.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugi je dan ruske invazije na Ukrajinu, u kojoj se nalazi oko sto hrvatskih državljana, a među njima su i brojni sportaši. 

Darijo Srna, legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, napustio je Kijev, javlja reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo s lica mjesta.

''Darijo Srna je isto maloprije otišao iz Kijeva. Ideja je da se pričeka da posljednji Hrvat napusti Kijev, pa će onda i hrvatska veleposlanica'', kazao je Čorkalo za Dnevnik Nove TV.

''Na Google mapsu su sve rute koje vode van grada označene crveno. Cilj je intenzivirati bitke na granici kako bi sve vojne snage u Kijevu napustile grad, a onda će zauzeti kijevski aerodrom. Nadalje su meta energetska postrojenja kako bi se stvorila panika i kako bi ljudi napustili glavni grad'', pojasnio je ruski plan.

Srna i Vukojević nisu mogli iz Kijeva

Iz Ukrajine se jučer javio Igor Jovičević, bivši trener Dinama koji danas sjedi na klupi ukrajinskog Dnjipra.

"'Pričao sam sa Srnom i Vukojevićem, oni su u Kijevu, blokirani. Iz Kijeva se trenutno ne može izaći! Zvao sam naše veleposlanstvo, ali nisam uspio nikoga dobiti", rekao je pa dodao:

"Ujutro smo nekoliko sati bili u skloništu, bombe su padale po gradu, kad je krenulo pucati na sve strane, odlučili smo otići i potražiti spas. Ali, daleko smo još od toga", zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider