Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
posljednja sezona karijere?

Srna nakon 15 godina odlazi iz Šahtara i potpisuje za klub čiji gazda poput šerifa hoda s pištoljem oko pasa!?

Darijo Srna na pragu je odlaska iz Šahtara nakon čak 15 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju grčkih medija, bivši kapetan Hrvatske Darijo Srna nalazi se u Grčkoj, točnije Solunu, gdje je navodno blizu potpisa za tamošnji klub – PAOK! Srnu je na aerodromu dočekao sportski direktor PAOK-a Luboš Michel, bivši slovački sudac.

Nekoliko je razloga da se vjeruje ovoj priči, a najveći leži u činjenici da je trener PAOK-a sin Srnina dugogodišnjeg trenera u Šahtaru – Razvan Lucescu. Riječ je o sinu Mircee, koji je bio trener Šahtara od 2004. do 2016. godine. Podsjetimo, Srna je član Šahtara od 2003. godine.

Kada bi potpisao za PAOK, bio bi to tek treći klub u karijeri bivšeg hrvatskog reprezentativca, nakon Hajduka (1999. – 2003) i Šahtara. S treninzima u PAOK-u mogao bi krenuti 22. lipnja, kada mu istječe UEFA-ina suspenzija zbog dopinga.

Podsjetimo, UEFA je službeno suspendirala Darija Srnu do kraja ove sezone početkom veljače, nakon što ga je obavijestila da je njegov uzorak dopinškog testa iz ožujka 2017. godine bio pozitivan.

Ukrajinski antidopinški centar potvrdio je suspenziju do kraja sezone, odnosno do 22. lipnja, kada se Srna može priključiti treninzima svoje momčadi (aktualne ili nove). Dva mjeseca kasnije, kada istječe 17. mjesec suspenzije, Srna može zaigrati u službenoj utakmici.

S klubom iz Donjecka Srna je osvojio devet naslova prvaka Ukrajine, sedam domaćih kupova te UEFA-in kup.

PAOK je pak sezonu završio kao drugi u grčkom prvenstvu, iza AEK-a, te će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka. PAOK je bio blizu osvajanja titule, ali ju u napetoj završnici, koja je nakratko bila i suspendirana zbog kaosa na utakmici PAOK – AEK, ispustio.

Podsjetimo, predsjednik PAOK-a je Ivan Savvidis, koji je nakon prekida utakmice između PAOK-a i AEK-a uletio na travnjak s pištoljem oko pasa i prijetio sportskom direktoru suparničkog kluba, dok je sucu susreta govorio da je gotov. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider