Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazi u mirovinu

VIDEO Subašić: "Debitirao sam na Poljudu. Pet komada, nema tko mi nije zabio"

Danijel Subašić oprašta se od nogometa na utakmici Hajduka i Šibenika u sklopu 36. kola SuperSport HNL-a.

Danijel Subašić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Na Poljudu se sprema velika fešta. Na oproštaju od sezone nogometaši Hajduka ugostit će Šibenik, a to će biti prilika za domaće navijače da proslave osvajanje Kupa i oproste se od Danijela Subašića.

Legendarni vratar, koji je s Hrvatskom osvojio srebro u Rusiji 2018. godine, odlučio je okačiti kopačke o klin u 39. godini života. Nakon što je gotovo osam godina nosio dres Monaca, u rujnu 2021. odlučio se vratiti na Poljud.

U paketu s Darijom Melnjakom potpisao je ugovor s Hajdukom i bio inicijator pozitivne atmosfere u splitskoj svkačionici. U drugom mandatu na Poljudu upisao je šest nastupa, ali u sutrašnjem dvoboju protiv Šibenika trebao bi dobiti minutažu i tako se dostojno oprostiti od bijelog dresa.

Posebno je emotivno doživio osvajanje Kupa u dalmatinskom finalu na Rujevici, dirnulo ga je skandiranje navijača "Hrvoje Čustić", za kojeg je popularni Suba emotivno vezan.

Subašić se prisjetio prve utakmice na Poljudu

Kroz cijelu karijeru je ispod dresa nosio majicu s njegovim likom, a drugačije neće biti ni ove nedjelje na Poljudu. 

U sklopu odlaska u nogometnu mirovinu, Hajduk je pripremio poseban podcast sa Subašićem u glavnoj ulozi, a legendarni vratar prisjetio se svog debija u seniorskom nogometu.

Niko Sigur Mlada zvijezda Hajduka prelomila između Kanade i Hrvatske? divider

U dresu Zadra gostovao je na Poljudu protiv Hajduka i primio - petardu:

"Znaš gdje sam debitira? Na Poljudu! Pet komad u jaketu, nema tko mi nije zabio. Tada je Hajduk imao bolji napad nego Manchester City. 4:0, 32. minuta, okrećem se na jug, suze mi idu. Dijete, šta sam imao, 16 godina. Ne znam gdje udaram, ementalar. Zrak na golu", ispričao je osebujni Subašić u svom stilu.

Suba, hvala ti na svemu!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider