Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DRUGI DOM

''U Hrvatskoj ne vole pričati o ratu, ali posjetio sam sva poznata mjesta iz sukoba''

Ponovio je i kako mu je iskustvo boravka u zagrebačkom Dinamu, od srpnja 2014. do siječnja 2020., koristilo u karijeri.

Dani Olmo i Mateo Kovačić (Foto: Afp)

Španjolski nogometni reprezentativac Dani Olmo (25), koji je zbog ozljeda odigrao samo sedam utakmica ove sezone, vjeruje da će u lipnju potpuno spreman krenuti sa Španjolskom po naslov prvaka na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Jasno je da mi je cilj biti na Europskom prvenstvu, to bi bio šlag na torti ove sezone, ali dotad je ostalo još puno vremena. Popis igrača će biti objavljen u ožujku a tada se nadam biti u vrhunskoj formi", rekao je Olmo u intervjuu za španjolske novine Marca objavljenom u petak.

Španjolska, pobjednik Lige nacija, u reprizi prošlogodišnjeg finala tog natjecanja će 15. lipnja u Berlinu igrati protiv Hrvatske u prvoj utakmici grupne faze na Euru, a zatim joj slijede još i utakmice protiv Italije u Gelsenkirchenu (20. lipnja) te protiv Albanije u Duesseldorfu (24. lipnja).

"Mi smo uvijek favoriti za sve", odgovorio je upitan je li Španjolska favorit za naslov.

Ivan Perišić Navijači Hajduka mogu početi slaviti: Fabrizio Romano objavio poruku trenera Tottenhama divider

"Ima dobrih reprezentacija, poput Francuske, domaćina Njemačke, aktualnog prvaka Italije, pa Engleske... Ali mi trebamo gledati sebe", izjavio je ofenzivni vezni igrač njemačkog RB Leipziga te nekadašnji nogometaš zagrebačkog Dinama.

Rekao je da se dobro prilagodio formaciji 4-3-3 pod vodstvom izbornika Luisa de la Fuentea.

"Kod (prijašnjeg izbornika) Luisa Enriquea igrao sam više na strani ili 'lažnu devetku', a u finalu Lige nacija i polušpicu", izjavio je Olmo te dodao:

"De la Fuente me dobro poznaje i zna gdje najviše doprinosim. Osobno, najbolje se osjećam u sredini, ali nemam problema s igranjem na krilu."

Napomenuo je da osjeća povjerenje De la Fuentea koji mu je bio izbornik i u mladoj U-21 reprezentaciji te na Olimpijskim igrama.

Josip Brekalo Talijanski novinar plaši Dinamove navijače: ''Brekalo nije još odlučio'' divider

"No, moram se na najbolji način vratiti u momčad RB Leipziga. Oporavio sam se od ozljeda koje su se bile zaredale, a sada se osjećam snažnije jer bolje poznajem svoje tijelo. Sada sam još spremniji."

Olmo je ove sezone upisao svega sedam nastupa za RB Leipzig, četvrtoplasiranu momčad Bundeslige, pri čemu je zabio šest golova i jednom asistirao. Odigrao je ukupno 375 minuta od čega posljednje prije dva mjeseca.

Nakon što se oporavio od ozljede ramena uvjeren je da će 13. veljače biti potpuno spreman za nastup protiv Real Madrida u osmini finala Lige prvaka.

"Real Madrid je teško pobijediti, ali se može", naglasio je.

Olmo je rekao da je u prošlosti gledao kako igraju veznjaci Andres Iniesta i Luka Modrić, pa tako nastojao biti bolji, ali je danas isključivo fokusiran na sebe samog.

"Sada gledam svoje utakmice i tako učim. Promatram sebe s loptom i bez nje, također i vlastite poteze, te se nastojim usavršiti."

Ponovio je i kako mu je iskustvo boravka u zagrebačkom Dinamu, od srpnja 2014. do siječnja 2020., koristilo u karijeri.

"Premda ondje (u Hrvatskoj) ne vole pričati o ratu, meni je to što se tamo događalo godinama prije poslužilo da razmišljam o svemu. Bio sam znatiželjan te sam htio saznati što se sve događalo, a kako sam došao ondje sa 16 godina imao sam vremena naučiti i vidjeti sva poznata mjesta iz tog sukoba."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider