Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tužna priča

Nogometaš nije mogao suspregnuti suze: Slomio se kada je spomenuo sina, klub ga razočarao, navijači prosvjeduju

Htio se umiroviti kao Šimiš, ali klub nije imao sluha za njegove želje. Nakon devet godina promijenit će dres, a to je posebno teško palo njegovu sinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dani Parejo devet je godina proveo u dresu Valencije. U tom je klubu postao i kapetan, a planirao se umiroviti kao Šišmiš.

Međutim, klub je imao druge planove. Zbog krize uzrokovane koronavirusom, vlasnici kluba prodali su Pareja i Francisa Coquelina u Villarreal za ukupno svega osam milijuna eura. Parejo je formalno otišao besplatno.

Španjolski 31-godišnji veznjak, proizvod nogometne škole Real Madrida, o svemu se oglasio emotivnom press-konferencijom iz svog doma koja je završila u suzama.

gol expired Očito je pretjerao: Europskom prvaku pukla oba koljena dok je pokušavao podići veliku težinu divider

"Moj najstariji sin Dani pita me kako ću promijeniti klub kada je on oduvijek bio navijač Valencije? Rekao sam mu da je nogomet takav. Tužan je, ali na kraju djeca ostaju djeca", rekao je i pustio suzu.

Osim Pareja i Coquelina, Valencia je nedavno prodala i Ferrana Torresa Manchester Cityju gotovo upola ispod cijene. Torres, jedan od najboljih mladih španjolskih igrača, po Transfermarktu vrijedi 45 milijuna eura, ali Građani su ga platili 23 milijuna.

gol expired Poznato sedam od osam parova NBA play-offa: Zubac odigrao odličnu utakmicu divider

Takvo poslovanje izazvalo je prosvjede navijača ispred Mestalle. Prodaja Pareja i Coquelina bila je kap koja je prelila čašu - navijači su se okupili u velikom broju i prosvjedovali protiv singapurskog biznismena Petera Lima, nepopularnog vlasnika slavnog španjolskog kluba.

Međutim, kako kaže Parejo, takav je nogomet. Očekuje se još prodaja ovoga ljeta, pa bi navijači Šišmiša mogli dugo čekati nove velike uspjehe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider