Košarka
SPORTOVI
Košarka
još jedna nepoznanica

Poznato sedam od osam parova NBA play-offa: Zubac odigrao odličnu utakmicu

Čeka nas napeta borba za još jednog sudionika doigravanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su do kraja ligaškog dijela NBA sezone u "balonu" u Orlandu ostala još dva dana, nakon četiri utakmice odigrane u srijedu poznato je sedam od osam parova prvog kruga doigravanja u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Los Angeles Clippersi pobjedom 124:111 protiv Denver Nuggetsa osigurali su drugo mjesto u Zapadnoj konferenciji, dok su Nuggetse "zacementirali" na trećoj pozciji Zapada.

Oba sastava moraju odigrati po još jedan susret, a Clippersi su s omjerom 48-23 postali nedostižni za Nuggetse koji su pali na 46-26. To znači da će Clippersi u prvom krugu doigravanja za suparnike imati Dallas Maverickse, koji su sa 43-31 sigurni sedmi na Zapadu, dok će Nuggetsi igrati protiv Utah Jazza, koji je sa 43-28 šesta momčad Zapada.

gol expired Dinamov dragulj oprostio se od suigrača, a skupa zvijezda odbila prelazak u Lokomotivu divider

Dvoboj Nuggetsa i Clippersa "prelomljen" je u posljednjoj četvrtini koju su Clippersi dobili sa 34:19 i tako stigli do rezultatski uvjerljive pobjede.

Najefikasniji u sastavu Clippersa bili su Paul George s 27 i Kawhi Leonard s 26 koševa, dok je hrvatski centar Ivica Zubac odigrao još jednu odličnu utakmicu, on je za sa 21:16 minuta provedenih na terenu postigao 15 poena (šut za dva 7-9, slobodna bacanja 1-2) uz 12 skokova i dvije asistencije.

Kod Nuggetsa najučinkovitiji je bio igrač s klupe Jerami Grant s 25 poena, dok je Nikola Jokić odigrao još jednu svestranu utakmicu sa 17 pogodaka, 13 asistencija i sedam skokova.

Prvaci Toronto Raptorsi u čudnoj utakmici u kojoj su oba trenera u završnici na teren poslala svoje pričuvne igrače svladali su Philadelphia 76-erse sa 125:121 iako su Sixersi pola minute prije kraja dvoboja vodili sa 121:119. No tada se ukazao stanoviti Stanley Johnson, koji je četiri od svojih ukupno pet poena postigao upravo u tih posljednjih 30 sekundi.

gol expired Očito je pretjerao: Europskom prvaku pukla oba koljena dok je pokušavao podići veliku težinu divider

Prvo je pogodio šut za 121:121, a nakon neuspješnog napada Philadelphije on je skokom u napadu popravio promašaj svog suigrača i doveo Toronto u vodstvo 123:121 6.9 sekundi prije kraja. Potom su Sixersi izgubili još jednu loptu prilikom izvođenja, pa je Paul Watson s pogođena dva slobodna bacanja postavio konačni rezultat.

Kyle Lowry i Chris Boucher su sa po 19 koševa predvodili strijelce Raptorsa, dok su Tobias Harris sa 22 i Furkan Korkmaz sa 21 ubačajem bili najefikasniji kod Sixersa.

Još ranije se znalo kako će Toronto ligaški dio okončati na drugom mjestu Istoka sa 52-19, iza Milwaukee Bucksa (56-16) te će u prvom krugu doigravanja za suparnika imati sedme Brooklyn Netse (35-36), dok je Philadelphia sada sigurna šesta na Istoku sa 42-30 te ju očekuje sraz s trećim Boston Celticsima (48-23).

Priliku svojim pričuvama dali su i treneri Oklahoma City Thundera te Miami Heata u njihovom međusobnom dvoboju, a na kraju su pričuve Thundera izvojevale pobjedu 116:115 velikim preokretom u posljednjoj četvrtini.

Desetak minuta prije kraja Miami je vodio sa 22 razlike (104-82), no Oklahoma City je uspio anulirati tu prednost da bi se u samoj završnici dvoboja ukazao Mike Muscala, koji je svih svojih šest koševa, dvije trice, pogodio u posljednjoj minuti dvoboja. Drugu je zabio 5.2 sekunde prije kraja za vodstvo Thundera 116-115, a u preostalom vremenu Tyler Herro nije uspio biti heroj Heata jer je promašio tricu za pobjedu.

gol expired Postao je senzacija golom za pobjedu, a pogledajte što je nekad promašivao: Najgori promašaj u povijesti? divider

Darisu Bazley sa 21 i Shai Gilgeous-Alexander s 18 poena bili su najbolji kod Thundera, dok je Herro ubacio 30 za Heat.

Thunder sada ima omjer 44-27 te dijeli četvrto mjesto na Zapadu s Houston Rocketsima, koji su izgubili od Indiana Pacersa sa 104-108, pa će se ta dva sastava sučeliti međusobno u prvom krugu doigravanja, dok je Heat na omjeru 44-28 na diobi četvrtog mjesta s Pacersima, pa će i te dvije momčadi igrati međusobno u prvom krugu.

U susretu Rocketsa i Pacersa prevagnula je momčadska igra u odnosu na individualnu. Pacersi su do pobjede stigli ujednačenim napadačkim učinkom, po 18 koševa ubacili su Myles Turner (12 skokova) i Justin Holiday, 17 je dodao Edmond Sumner, a po 16 Victor Oladipo i Doug McDermott koji su tako kompenzirali neigranje svog najboljeg strijelca u Orlandu T.J. Warrena, dok je Rocketsima nedovoljno za pobjedu bilo 45 koševam 17 skokova i 9 asistencija Jamesa Hardena koji u ovoj utakmici nije imao pomoć ozlijeđenog Russella Westbrooka.

Play-off parovi

Istok

Milwaukee - Orlando

Toronto - Brooklyn

Boston - Philadelphia

Miami - Indiana

Zapad

LA Clippers - Dallas

Denver - Utah

Oklahoma City - Houston

LA Lakers - Portland/Phoenix/Memphis/San Antonio

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider