Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pohvalio Luku Modrića

Dani Olmo pričao Španjolcima o Vukovaru: "Osjetio sam da moram pomoći Hrvatskoj"

Dani Olmo s RB Leipzigom čeka dvoboj Lige prvaka protiv Real Madrida.

Dani Olmo (Foto: Afp)

Dani Olmo najavio je večerašnji ogled osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i Real Madrida.

U velikom intervju za španjolski AS posebno se osvrnuo na hrvatskog kapetana Luku Modrića i njegov status u Madridu.

Sve je izglednije kako je ovo Modrićeva posljednja sezona na Santiago Bernabeu, na ljeto mu istječe ugovor i posve je pao u drugi plan. Trener Carlo Ancelotti je dao prednost mlađim snagama i 39-godišnji Zadranin nije zadovoljan minutažom:

"Modrić je dokazao da je jedan od najboljih na svijetu, općenito i na svojoj poziciji, ali oni koji dolaze, poput Camavinge, Bellinghama i Tchouamenija, su mladi i siguran sam da uče od Modrića i veterana poput Kroosa. Modrića znam osobno, on je primjer na terenu i van terena. Svi će naučiti nešto od njega", kazao je Olmo.

Luka Modrić VIDEO Navijač u kolicima ispunio veliki san: Putovao pet sati kako bi upoznao Modrića divider

Sa samo 16 godina, kao velika nada Barcelone, je odlučio presjeći i otići u Dinamo gdje je proveo ukupno šest godina. Vrlo brzo se uklopio, naučio je hrvatski jezik, a u svakoj novoj prigodi pokazuje koliko cijeni Hrvatsku:

"Igrao sam utakmice u gradovima koji su bili bombardirani, poput Vukovara. Osjetio sam da moram pomoći Hrvatskoj i obiteljima na neki način. Baš kao u Španjolskoj, surađivao sam s udruženjem obitelji i prijatelja djece s onkološkim bolestima iz Katalonije".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider