Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A tek se vratio...

Ozljeda je ozbiljnija nego što se mislilo: Dani Olmo neće igrati duže vrijeme

Dani Olmo mjesec dana izbivao je zbog ozljede, a sad se ponovno ozlijedio.

Dani Olmo (Foto: Afp)

Bivši igrač zagrebačkog Dinama i aktualni španjolski reprezentativac Dani Olmo morat će propustiti sve utakmice RB Leipziga do kraja kalendarske godine, zbog teške ozljede ramena koju je zadobio u subotnjem prvenstvenom dvoboju protiv Kölna.

Olmo je ušao u igru u 63. minuti, ali je samo sedam minuta poslije morao napustiti igru, nakon sudara s igračem Kölna Lucom Kilianom, u kojem mu je iščašeno rame. Bio je to tek njegov treći nastup, nakon što je više od mjesec dana izbivao zbog ozljede koljena.

"Bili smo sretni što nam se vratila osoba koja svojom nazočnošću može promijeniti zbivanja na terenu", rekao je trener RB Leipziga Marco Rose.

Zlatko Dalić Dalić o promjenama na popisu igrača: "Vidjet ćemo koga još možemo aktivirati" divider

U nedjelju su iz kluba priopćili da će Olmo morati "izbivati nekoliko tjedana", ali je u ponedjeljak, na konferenciji za medije uoči utakmice njemačkog Kupa u Wolfsburgu, trener Marco Rose rekao da 25-godišnji španjolski veznjak više neće zaigrati u ovoj kalendarskoj godini.

"Dani Olmo momčadi donosi mirnoću, ritam i kontrolu. Može asistirati i postizati golove, što ga čini nezamjenjivim i ključnim igračem za nas. Naravno da je teško prihvatiti njegovo izbivanje", rekao je Rose te dodao:

Luka Modrić VIDEO Da se naježite! Real objavio poseban video u čast Luke Modrića divider

"Unatoč tome, uspijevali smo pobjeđivati i bez njega. Imam puno povjerenja u momke i u kvalitetu našeg sastava."

Rose je rekao da će Olmo biti podvrgnut dodatnim pretragama te da će tražiti i "drugo mišljenje" liječnika, nakon čega će biti utvrđeno hoće li za saniranje ozljede biti potreban operativni zahvat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider