Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Heber drugi

Dani Olmo najbolji nogometaš godine u izboru kapetana

Naslov najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige Olmo je ponio sa 58 bodova.

Dani Olmo (Photo: Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Vezni igrač Dinama Španjolac Dani Olmo (20) proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je tportal proveo među kapetanima hrvatskih prvoligaša 16. godinu zaredom.

Naslov najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige Olmo je ponio sa 58 bodova, 14 više od drugoplasiranog Hebera, dok je treći bio napadač Gorice Iyayi Believe Atiemwen. Četvrti je bio kapetan Dinama Arijan Ademi, a zatim slijede Domagoj Pavičić (Rijeka), Dejan Radonjić (Lokomotiva)...

"Jako sam se razveselio kada su mi javili da sam dobitnik ove nagrade. Svako priznanje je lijepo, ali nema ništa bolje nego kada te biraju osobe koje se bave istim poslom kao i vi. Ovim putem zahvaljujem svim kapetanima i igračima iz HNL-a, ovaj trofej mi puno znači i imati će posebno mjesto u mome životu," poručio je mladi Španjolac.

Tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova Hrvatski Telekom Prve lige, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2018. godini. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda. Zbrajanjem bodova najbolji igrač Hrvatski Telekom Prve lige postao je veznjak Dinama, koji je od mogućih 100 osvojio 58 bodova, dok je prvi pratitelj bio Heber, napadač Rijeke.

Trofej pobjedniku predao je idejni začetnik ove akcije, Silvijo Škrlec, a prije Olma ovaj trofej osvajali su i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Leon Benko, Andrej Kramarić, Marin Tomasov, Franko Andrijašević, El Arabi Hilal Soudani.

"Pogled na listu igrača koji su dobili taj trofej prije mene budi mi ponos. Lijepo je biti u društvu takvih igrača," dodao je Olmo koji je u Dinamo stigao prije četiri godine iz Barcelone.

"Nije bilo lako napustiti klub kao što je Barcelona, ali nisam pogriješio. Bilo je i teških trenutaka, ali niti jednog trenutka nisam požalio," kazao je.

Dinamo je prvi dio sezone završio na uvjerljivom prvom mjestu sa 45 bodova, čak 11 više od drugoplasiranog Osijeka. 'Modri' su i prvi put u posljednjih 49 godina osigurali europsko proljeće osvojivši prvo mjesto u skupini D Europske lige.

"Ostvarili smo velikih uspjeh, svi smo u klubu presretni. Vjerujem kako ćemo na proljeće biti još bolji," dodao je Olmo.

Posljednjih se dana sve češće spominje kako bi Olmo već u siječnju mogao napustiti Maksimir, no poručio je kako mu se nigdje ne žuri.

"Sretan sam u Zagrebu i nigdje mi se ne žuri. Sada trebamo uživati u uspjesima koje smo ostvarili," zaključio je mladi Španjolac.

KONAČNI POREDAK:

1. Daniel Olmo Carvajal (Dinamo) - 58 bodova
2. Heber Araujo Dos Santos (Rijeka) - 44
3. Iyayi Believe Atiemwen (Gorica) - 38
4. Arijan Ademi (Dinamo) - 32
5. Domagoj Pavičić (Rijeka) - 16
6. Dejan Radonjić (Lokomotiva) - 14
7. Izet Hajrović (Dinamo) - 12
7. Mile Škorić (Osijek) - 12....

DOSADAŠNJI POBJEDNICI:

2003. Niko Kranjčar (Dinamo)
2004. Tomislav Erceg (Rijeka)
2005. Eduardo da Silva (Dinamo)
2006. Eduardo da Silva (Dinamo)
2007. Luka Modrić (Dinamo)
2008. Mario Mandžukić (Dinamo)
2009. Ermin Zec (Šibenik)
2010. Sammir (Dinamo)
2011. Ivan Santini (Zadar)
2012. Sammir (Dinamo)
2013. Leon Benko (Rijeka)
2014. Andrej Kramarić (Rijeka)
2015. Marin Tomasov (Rijeka)
2016. Franko Andrijašević (Rijeka)
2017. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo)
2018. Daniel Olmo Carvajal (Dinamo)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider