Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
finci slavili

Danci krive UEFA-u za poraz nakon šoka s Eriksenom: Ponudili su im tri opcije, mnogi nisu mogli igrati

Finska je na kraju slavila 1:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danski igrači još su nezadovoljni položajem na koji su postavljeni nakon kolapsa momčadskog kolege Christiana Eriksena tijekom njihova otvaranja Euro 2020 u subotu, kada su morali odlučiti hoće li utakmicu protiv Finske završiti te večeri ili sljedećeg jutra.

UEFA je igračima, koji su se okupili u svlačionici, ponudila izbor za nastavak meča u subotu navečer ili ponovno početak u nedjelju u podne.

gol expired Analiza akcije kod gola Engleske: Tko je doista kriv za primljeni pogodak? Vatreni tako ne znaju igrati divider

"Dovedeni smo u položaj za koji osobno mislim da nismo trebali mi odlučivati. Vjerojatno je trebalo da netko iznad kaže da nije vrijeme za donošenje odluke i da bismo možda trebali pričekati sljedeći dan", rekao je u ponedjeljak danski vratar Kasper Schmeichel novinarima.

Dužnosnici UEFA-e nisu bili odmah dostupni za komentar, no, upravno tijelo europskog nogometa napisalo je u subotu na Twitteru da će meč biti nastavljen "nakon zahtjeva igrača obaju timova".

"Imali smo dvije mogućnosti, a nijedna nije bila dobra. Uzeli smo najmanje lošu. Bilo je puno igrača koji nisu mogli igrati utakmicu. Bili su mislima drugdje. U ovoj ste situaciji mogli poželjeti i treću opciju", rekao je danski igrač Martin Braithwaite.

gol expired Nejašmić odlazi s Poljuda: U Hajduk se vraća dvojac s posudbe. Livaja traži pojačanja divider

Eriksen se srušio netom prije poluvremena i prebačen je u bolnicu nakon što je primio CPR na terenu. Nakon gotovo dva sata utakmica je nastavljena, a Finci su pobijedili s ​​1:0.

"Dogodi se nešto užasno i UEFA daje igračima mogućnost da izađu i igraju utakmicu ili se vrate u nedjelju u podne. Kakva je to opcija?", kazao je Peter Schmeichel za BBC, a danski izbornik Kasper Hjulmand također je u nedjelju rekao da ne misli da su se igrači trebali vratiti na teren.

Danski nogometni objavio je u ponedjeljak da je 29-godišnji Eriksen ostao u stabilnom stanju u bolnici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider