Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POGLEDAJTE PRILOG

Dan nakon potresa u Hajduku: Jakobušić i Karoglan se oprostili, građani nezadovoljni potezom Nadzornog odbora

Iako su ispali iz utrke za naslov prvaka, Hajduk je ponovno glavna tema u Splitu.

Jučerašnje nagađanje o tome da će novi predsjednik Hajduka postati legendarni vaterpolist, a trenutačno državni tajnik Josip Pavić, već danas je opovrgnuto. O tome tko će biti novi predsjednik, danas smo razgovarali i s vratarom posljednje šampionske generacije Hajduka.

Ovako je izgledao oproštaj smijenjenog predsjednika Lukše Jakobušića od prve momčadi Hajduka. Zajedno s njime oprostio se i trener Mislav Karoglan, čini se obojica na rubu suza.

Vox Populi ne ide u prilog odluci NO-a

Taj kontroverzan potez Nadzornog odbora kluba i dalje je tema na splitskim ulicama, a većina se sa smjenom ne slaže.

"Moje mišljenje je da je to jako loš potez, da je trebao ostati, a na račun par izgubljenih utakmica, da je trebalo trenera smijeniti. To je moje mišljenje. I da su igrači, postava... nije mi to baš leglo", rekao je prolaznik Ivan.

"Optimist sam, ali ne znam tko će. Ne znam koga će izabrati, tko će doći, ali da će teško netko zamijeniti Lukšu", dodao je Bruno.

A evo i jedan neutralan pogled. Gospodin Wilbert je Nizozemac koji posljednje dvije godine živi u Splitu.

"Da, imaju određenih problema, kao što ih ima bilo koji nogometni klub. Kao i Ajax Amsterdam, koji ima mnogo problema. Hajduk više nije prvi klub u Hrvatskoj, ali i dalje se prave da su prvi", rekao je Nizozemac.

Čekaju se novi predsjednik i trener

Ime novog predsjednika i dalje je čista spekulacija, a Vladimir Balić, nekadašnji vratar šampionskog Hajduka, smatra da to nije Josip Pavić, nego neki menadžer iz privatnog sektora.

"Pošto se gospodin Jakobušić pokazao kao dobar u segmentu financija, što se tiče razvoja kluba u određenim segmentima, tu sam siguran da će biti netko iz realnog, financijskog sektora, privatnog sektora ili neke korporacije... Ali mislim da će ipak morati sudjelovati i u kreiranju sportske politike", rekao je Balić

Da će to biti netko izvan politike, misli i splitski gradonačelnik, a Grad je i dalje većinski vlasnik kluba.

"Mi se nismo miješali i nećemo se miješati u politiku kluba. Ovaj model 'Našeg Hajduka' i dalje ima našu podršku, i imat će je i u budućnosti", objasnio je Puljak.

Danas je trening Hajduka prvi put vodio novi, privremeni trener: mladi Jure Ivanković. Novog trajnog trenera trebali bismo doznati u paketu s novim predsjednikom, u roku od mjesec dana.

Tako je pred Hajdukom izvjesna samo neizvjesnost. Ali ajde, barem je jedna mala neizvjesnost danas riješena. Za one nerede nakon ispadanja iz kupa od Dinama, Hajduk je kažnjen relativno bezbolno: s dvije utakmice na praznom Poljudu i 32 tisuće eura novčane kazne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider