Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zagrijavanje za Ligu prvaka

Krznar najavio dosta promjena za Omoniju i otkrio hoće li Livaković ostati na golu

Samo nekoliko dana poslije šokantnog poraza od Slavena Dinamo dočekuje Omoniju u 2. pretkolu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvak Dinamo mora se brzo oporaviti od nokdauna koji je doživio u vlastitom dvorištu u petak protiv Belupa, jer već u utorak od 20 sati novi "grabežljivac" stiže pogledati što je ostalo od načetih Modrih.

Omonia će bitdruga prepreka najtrofejnijoj domaćoj momčadi na putu ka Ligi prvaka, a uoči dolaska Ciprana na Maksimir svoj komentar dao je šef stručnog stožera:

"Omonia je izuzetno zahtjevan suparnik, iskusna momčad, trener koji zna igrati na rezultat i očekujemo tešku, rovovsku bitku, ali uloga favorita je na nama, tako ćemo se postaviti i pokušat ćemo se plasirati u iduće kolo,“ započeo je Dinamov trener Damir Krznar.

Livi ostaje na golu

"Livaković? Ostat će na golu."

Je li poraz od Slavena ostavio kakve posljedice?

"Nijedan poraz nije dobrodošao u kojem god trenutku se dogodio, dogodio se u prvom kolu, nikad se to nije dogodilo, ali to je samo statistika. Dobro je što je nova utakmica brzo, prebacili smo odmah fokus na Europu. Nije ugodno, profesionalci smo, ovo je sport, a u njemu ima poraza, pobjeda i neriješenih rezultata. Jedino što sad možemo jest analizirati, objasniti, detektirati zašto nismo bili dobri i to popraviti".

gol expired Predstavljamo potencijalnog protivnika Dinama u Ligi prvaka: Dočekuje ih bivši kapetan Hajduka divider

Koliko će biti promjena u odnosu na Valur i Belupo?

"Bit će dosta promjena s obzirom na to da smo igrali utakmicu s Belupom u kombiniranom sastavu, ali prvenstveno kako bismo sačuvali igrače koji su putovali na Island. Podloga i put su ostavili traga i morali smo to učiniti. Da nisam vjerovao igračima koji su igrali protiv Belupa, ne bi ih stavio, ali vjerujem im i vjerovat ću im i dalje. Nije bio dobar pristup i time nisam zadovoljan, ali to je na meni kao i na njima".

Na što ste se fokusirali za Omoniju?

"Imaju karakteristične ulaske u zadnju zonu, vrlo šablonizirane, dobri su i jako kreativni u svemu tome. Jučerašnji trening smo djelomično posvetili limitiranju njihovih napada, ali ostalo smo samo radili na našoj organizaciji u napadu".

Poraz od Belupa nas je mobilizirao

Je li vas poraz od Belupa mobilizirao?

"Sigurno. Ovaj poraz ćemo pretvoriti u motiv. U idealnom scenariju nijednom sportašu nije potreban dodatan motiv, ali svi oni su ljudi od krvi i mesa. Neću reći da ih je poljuljao sav uspjeh od lani, ali ono od jučer ne vrijedi. Najteže je ostati na vrhu, a to je cilj ovog Dinama. Ostati na vrhu i pokušati se uspeti još više".

Razmišljate li o činjenici da će na uzvratu, koji će se igrati na Cipru u 17 sati, biti jako vruće i apostrofirate li to igračima da bi bilo dobro završiti sve u Maksimiru?

gol expired Ždrijeb Lige prvaka: Dinamo saznao protivnika u 3. pretkolu, još jedno poznato ime! divider

"U svakoj utakmici želimo pobijediti što uvjerljivije, ali potenciranje te vrućine je kontraefekt. Daje mojim igračima alibi koji ne volim. Igra se u svakakvim uvjetima i igrači se moraju prilagoditi. To nije olakotna ni otegotna okolnost. Omonia je to odabrala jer je mislila da će im biti prednost, ali to možemo pretvoriti u motiv. Moji igrači su sposobni na to odgovoriti".

Omonia zna igrati

"Omonia je momčad koja zna igrati na rezultat. Očekujemo momčad koja će nas čekati i pokušati nas kontrirati, ali osjete li da mogu, napast će oni i nas. Omonia je respektabilan suparnik, mi smo bolji, ali moramo to potvrditi na terenu".

"S čim bi bio zadovoljan? Kvalifikacije se igraju na dvije utakmice pa je teško spekulirati. Ako mogu birati, želim pobjedu sa što više razlike, ali ne opterećujemo se tim. Želimo odigrati najbolje što možemo, kad odigramo kako očekujemo, onda je često posljedica toga dobar rezultat".

Osvrt na Floru i Legiju, ako prođete?

"Ne bi bilo fer prema našem sutrašnjem protivniku, ali mogu reći da su Dinamo ili Omonia dobili najtežeg mogućeg protivnika u trećem kolu kvalifikacija", poentirao je za kraj Krznar.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider