Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u velikoj je formi

Novi sjajan pogodak Hrvata: Ovaj put nije zasjenio Ibru, ali je zabio okružen četvoricom protivnika

Damir Kreilach postigao je svoj 11. pogodak u američkom MLS-u.

Damir Kreilach (Screenshot)

Početkom mjeseca Damir Kreilach zabio je hat-trick na utakmici svoga Real Salt Lakea i LA Galaxyja. Tada je Zlatan Ibrahimović trebao zabiti svoj 500. gol u karijeri, ali nije mu pošlo za nogom, a zvijezda večeri bio je 29-godišnji Vukovarac.

Ibra je u ovom kolu uspio zabiti 500. pogodak, i to kakav, baš u njegovom stilu. Opet je natjerao da nogometni svijet priča o njemu iako igra daleko od Europe.

A u ovom je kolu ponovno zabio i naš Kreliach. U domaćoj utakmici protiv Minnesota Uniteda zabio je fenomenalan pogodak izvan 16-erca za 1:0 u 11. minuti. Nije mu smetalo ni što je bio sam među četvoricom suparničkih igrača.

Nažalost za njegovu momčad, utakmica je završila 1:1. Real Salt Lake je i dalje vrlo visoko, na četvrtom mjestu Zapadne konferencije i ima velike šanse za play-off u kojeg ulazi prvih šest klubova u konferenciji.

Kreilachu je to bio već 11. pogodak u 28 susreta otkako je u veljači Union Berlin zamijenio odlaskom u MLS. Nakon pet sezona u berlinskom klubu, gdje je zabio 33 pogotka u 147 utakmica, još je bolju formu nastavio i u SAD-u.

Iako ne igra klasičnog napadača već na krilu ili iza špice, bivši nogometaš Rijeke dijeli deseto mjesto najboljih strijelaca MLS-a s poznatim imenima poput Carlosa Vele ili Sebastiana Giovinca.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider