Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stigao na pripreme

Šibenik predstavio novog trenera: Stigao iskusni Austrijanac, a govori i hrvatski jezik

Damir Čanadi je novi izbor čelnika Šibenika za novu sezonu.

Damir Canadi (Foto: HNK Šibenik/Facebook)

Damir Čanadi novi je trener hrvatskog prvoligaša Šibenika. Iskusni Austrijanac hrvatskih korijena odlučio se za dolazak u HNL gdje će pokušati sa Šibenikom ostvariti što bolji plasman u novoj sezoni.

Čanadi tečno govori i hrvatski jezik pa problema s komunikacijom na treninzima neće biti.

''Funkciju glavnog trenera od ponedjeljka će obnašati gosp. Damir Čanadi, a na mjesto novog sportskog direktora stigao je gosp. Dario Dabac koji će svoje dužnosti početi obavljati od 1. srpnja 2022. godine. Pripreme prve momčadi za sezonu 2022/23 kreću od ponedjeljka, 13. lipnja na stadionu Šubićevac, dok se drugi dio priprema nastavlja u Sloveniji.

gol expired VIDEO Pogledajte kako se Real Madrid prisjetio Dražena Petrovića na obljetnicu nesreće divider

Treneru Čanadi i njegovom stručnom stožeru i novom sportskom direktoru Dariu Dabcu želimo dobrodošlicu, te puno uspjeha i sreće u radu!'', napisao je Šibenik pa dodao:

''Kada je riječ o novom treneru, Damir Čanadi je Hrvat koji je rođen u Austriji. Tamo i započinje svoj nogometni put, točnije u Beču. Kao igrač bio je veznjak, a svoj put u trenerskim vodama započeo je 2001 godine. Kroz trenersku karijeru napreduje i u profesionalni nogomet ulazi 2008 godine gdje obnaša funkciju pomoćnika Rashida Rahimova u moskovskoj Lokomotivi.

Vodio je ekipe u Austriji, Njemačkoj, Rusiji, Grčkoj. Od svih njegovih sportskih uspjeha istaknut ćemo i njegovo vodstvo grčkog prvoligaša Atromitosa sa kojim je izborio plasman u Europu, te također i njegovo vodstvo njemačkog Nurnberga u 2. Bundesligi.

Damiru će se uz trenutačni stožer pridružiti i Mario Rac koji će biti na funkciji pomoćnog trenera.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider