Košarka
SPORTOVI
Košarka
29 godina bez njega

VIDEO Pogledajte kako se Real Madrid prisjetio Dražena Petrovića na obljetnicu nesreće

Real Madrid, za koji je igrao od 1988. do 1989. godine, objavio je na svojoj internetskoj stranici video u trajanju 1,27 minuta

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski košarkaški doprvak Real Madrid prisjetio se u utorak svog bivšeg igrača Dražena Petrovića koji je prije 29 godina poginuo u prometnoj nesreći.

Hrvatski reprezentativac Petrović život je izgubio 7.lipnja 1993. u Njemačkoj.

VIDEO pogledajte OVDJE

Real Madrid, za koji je igrao od 1988. do 1989. godine, objavio je na svojoj internetskoj stranici video u trajanju 1,27 minuta u kojem je prikazao isječke njegovih postignutih koševa i veselja nakon pobjeda.

29 godina bez Petrovića

Video pod naslovom “29 godina bez Petrovića” popraćen je tužnom glazbom, a u njemu se vidi i Cibonin toranj u Zagrebu ispred kojeg je Petrovićev spomenik.

Real Madrid je svog bivšeg igrača s brojem 5 na leđima nazvao “hrvatskom legendom”.

“Madridska publika mogla je uživati u njegovoj igri u sezoni 1988./1989. kada je izvodio egzibicije zbog kojih je ostao upisan u povijest Real Madrida”, priopćio je klub.

”Među njima se ističe finale europskog Kupa pobjednika kupova u kojem je zabio 62 kosa u pobjedi nad Snaidero Casertom”, dodao je.

Te godine je Real Madrid osvojio i španjolski kup.

Imao 28 kad je poginuo

Petrović rođen u Šibeniku imao je 28 godina u trenutku tragične prometne nesreće.

Igrao je za Šibenku i Cibonu od kuda je otišao u Real Madrid. S Hrvatskom je 1992. godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni, prvom velikom natjecanju na kojem je nastupila Hrvatska kao samostalna država.

Iz Real Madrida je otišao u NBA ligu, prvo u Portland Trail Blazerse a onda u New Jersey Netse. Nakon sto je poginuo Netsi su povukli broj 3 koji je on nosio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider