Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"trebamo vremena"

Spoj "dalmatinskog temperamenta i njemačke discipline": Burić otkrio detalje povratka

Tri godine nakon odlaska, Burić ponovno sjeda na Hajdukovu klupu. Situacija ni ovoga puta nije lagana.

Galerija Damir Burić (Foto: GOL.hr) Damir Burić (Foto: GOL.hr)

Tri godine nakon odlaska, Damir Burić ponovno je na klupi Hajduka. Novi-stari trener ponosan je jer se vratio, ali istovremeno i svjestan teškog trenutka.

Nadimak Damira Burića je Šolta, a u press-sobu ušetao je uz taktove Oliverove '' s ponistre se vidi Šolta.'' Okupljene to nije nimalo iznenadilo, posljednjih 20-ak dana, još od one poruke Siniše Oreščanina, upravo Burić je kotirao kao opcija za zamjenu u slučaju trenerova odlaska. Pitali smo ga kada je došlo do prvog kontakta.

"Unazad 24 sata, bilo je ovo jako brzo i spontano. Bio sam u Beču i imao neke razgovore... bilo je to stvarno spontano i brzo."

Dino Štiglec (Foto: Twitter/Screenshot) Hrvat u debiju zabio golčinu vrijednu pobjede: Projektilom uništio vratara divider

Momčad je potpuno nova u odnosu na prvi mandat, koliko smatrate da će vam trebati vremena?

"Utakmice sam gledao, ali svakodnevni rad i trenažni proces daje ti ideje i otvara oči. Trebamo vremena, nadam se da ćemo ga dobiti kako bi mogli s pravom, detaljnom analizom, doći do pravog rada."

Na prvom predstavljanju rekli ste da ste spoj dalmatinskog temperamenta i njemačke discipiline, je li se što promijenilo?

"Ništa se nije promijenilo. Ništa."

Damir Burić vraća se nakon sezone 2015./2016. Tada je u doba financijske krize promovirao nekoliko mladih igrača u sastav i završio treći, a u Europi je došao na korak do plasman u Europsku lige - u posljednjem pretkolu zaustavio ga je Slovan Liberec. Njegov mandat završio je dolaskom Ivana Kosa na mjesto predsjednika, koji ga nije vidio u svojim planovima.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider