Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nahvalio Ljubičića

Dambrauskas otkrio dobru vijest za Hajduk uoči derbija: "Vratio se, nasmiješen je"

Hajdukov trener Valdas Dambrauskas održao je konferenciju za medije uoči derbija s Dinamom na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petom kolu SuperSport HNL-a ove subote s početkom u 21:05 odigrat će se najveća utakmica hrvatskog sporta: Dinamo - Hajduk.

Poslije svog kolege na klupi Modrih Ante Čačića, veliki derbi najavio je i Hajdukov strateg Valdas Dambrauskas.

Doduše, jedno od prvih pitanja na presici nije bilo vezano uz sami derbi već uz status Stipe Biuka i nagađanja oko transfera u Serie A.

"Ne mogu to komentirati ništa jer nije u mojoj domeni", izjavio je Dambrauskas i otkrio dobru vijest:

"Nikola Kalinić je jučer odradio prvi trening, nije bilo problema i on će putovati s nama u Zagreb pa ćemo vidjeti hoćemo li ga moći koristiti i u kojoj mjeri. Bio je baš dobar dan, vratio se, nasmiješen je, zabijao je golove na treningu. Što se tiče Jana Mlakara, razumijem da ovo vrijeme nije lako za njega, ali mi računamo na njega. Sutra je utakmica kojom započinje naš težak dio kalendara u iduća dva-tri tjedna. Nije to lak raspored i ja zbilja mislim da će biti vremena i za sve ostale igrače, bitno je da su oni stalno fokusirani i da čekaju svoju šansu."

Na pitanje koliko je njegove igrače iscrpilo gostovanje u Portugalu, Dambrauskas je odgovorio:

"Došao sam kući u pet sati ujutro u četvrtak, spavali smo nekoliko sati i popodne smo imali regeneracijski trening dok su oni koji nisu bili starteri u Portugalu odradili pravi trening. Danas imamo još jedan trening poslije kojeg ćemo otputovati za Zagreb. Vjerujem da je ovo situacija u kojoj nije puno do treninga nego do mentaliteta i zajedništva, to trebamo pokazati na travnjaku."

Je li Hajduk u ovom trenutku dovoljno moćan da pobijedi Dinamo?

"Moram reći da ne volim već sad pričati o naslovu prvaka, jer i poslije ove subotnje utakmice ostaje još 30 utakmica, još devet mjeseci sezone. Tek smo počeli, a ne mislim niti da su klubovi još završili selekcijski proces, ima još dva tjedna do kraja prijelaznog roka da se dovedu pojačanja. Znam da je ovo velika utakmica u Hrvatskoj, mi smo u dobrom ritmu, Dinamo također i njima čestitam na prolasku Ludogoreca koji je dobra ekipa. Imao je Dinamo jedan dan odmora više što je važan faktor, igraju kod kuće, ali mi dolazimo igrati napadački nogomet, preuzeti rizik i ne dozvoliti njima da budu na njihovoj najvišoj razini. Mali detalji će odlučivati, u osam mjeseci ovo je šesti put da se sastajemo, tako da se jako dobro poznajemo. Onaj tko prvi zabije pobjeđuje u velikoj većini ovakvih utakmica."

Koje su Dinamovi glavni aduti?

"Nije moj posao da ocjenjujem Dinamo nego da im uspijem pronaći slabe snage. Vjerojatno im je u ovoj fazi sezone najvažnije da se pokušaju domoći Lige prvaka, ali siguran sam da će sutra biti u dobrom sastavu."

Komentar na Marina Ljubičića i njegovu eksploziju u LASK-u?

"To je očekivano, mi smo znali da je vrlo, vrlo talentiran momak, s velikim potencijalom. Govorim stalno da je Hajdukov dres vrlo, vrlo težak i nije se lako nositi s tim niti puno iskusnijim igračima, a kamoli njemu ili Biuku koji imaju 19-20 godina. Prošle sezone kad smo igrali u Koprivnici 0:0 gdje su obojica startali, bilo je pregršt kritika na njihov račun. To je bio jedan od razloga zašto smo za Marina tražili da ode negdje igrati na svježem zraku, meni to nije iznenađenje. Igrali smo protiv Šahtara prošle sezone prijateljsku utakmicu, Šahtara koji je stvarno ozbiljna europska ekipa, a vidjeli ste kako je Ljubičić odigrao, odlično se nosio s njima."

Jeste li zadovoljni prezentacijom iz posljednjih 15-20 minuta utakmice u Guimaraesu kada ste igrali s tri stopera u posljednjoj liniji i je li to možda jedna od opcija za ovaj derbi?

"Sad imamo pet stopera s kojima sam vrlo, zadovoljan. To je trenutno možda i najjača linija u našoj momčadi. Da ih vidite kako treniraju, zaključili biste da svi moraju igrati, a ne mogu baš svi. Sve je moguće, a u kojoj god formaciji igrali, moramo biti malo agresivniji i opasniji za suparnički gol."

Hajduk zasad ne želi odgađati Lokomotivu ili Osijek

Predsjednik Gorice Nenad Črnko je potvrdio da je Hajduk poslao ponudu za Anthonyja Kalika. Što mislite o Kaliku kao igraču?

"Možete me pitati o bilo kojem igraču, ali mislim da nije korektno ni etički da ja sad pričam o tuđim igračima. Nije primjereno da ja sad komentiram to."

Jeste li razmišljali o odgodi utakmice s Lokomotivom?

"Još ćemo pričati o tome, ali u ovom trenutku morate znati da mi već nismo odigrali dvije domaće utakmice, s Rijekom i Goricom. Sada želimo biti u momentumu jer samo igranjem utakmica možemo igrati u pravom ritmu", zaključio je Dambrauskas.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider