Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševio ga najbolji igrač lige

Dambrauskas svojima objasnio kako je to igrati pred punim Poljudom pa počastio Livaju: "Najbolji igrač kojeg sam trenirao"

Litavski trener odlično je krenuo s Hajdukom, a njegovi zemljaci upoznali su kult Marka Livaje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Strateg Hajduka Valdas Dambrauskas svojim zemljacima je ispričao kako je završio u Hajduku, kako je igrati pred punim Poljudom i počastio svoju najveću zvijezdu Marka Livaju velikim komplimentom…

''Vratio sam se u Litvu i bio slobodan skoro tri tjedna. Mislio sam kako ću biti slobodan barem do Božića, ali kada takav klub pozove... Odlučio sam poslije nekoliko sati razmišljanja, ali nije me bilo teško nagovoriti'', rekao je Dambrauskas za portal 15min.

''Doista ne mogu reći da sam najljepši, najbolji ili najkul. Neki od njih još bolje poznaju lokalno tržište, kulturu, igrače i njihov mentalitet, ali ono što je najvažnije na najvišoj razini je ipak rezultat. Sve ovisi o njemu“, rekao je na pitanje zašto misli da je Niko izabrao baš njega pa pohvalio i njega.

Biti tako uspješan bez profi karijere je impresivno

''U Splitu je već uspio odraditi sjajan posao, potpisavši ugovore s 15 novih igrača. Dao je značajan doprinos pozitivnom razvoju Hajduka i u vrlo kratkom vremenu zadobio poštovanje čelnika i navijača. To je primjer za nas u Litvi kako i u kojoj mjeri trebamo raditi."

"Postati tako snažan nenogometni sportski direktor, a da čak i ne igrate profesionalno, impresivno je postignuće. Nećete biti prorok u svojoj zemlji, ali mislim da je Mindaugas jako podcijenjen u Litvi“, rekao je pa plasirao veliki kompliment u smjeru svoje najveće zvijezde.

Livaja je igrač koji radi razliku

"Marko Livaja je najbolji igrač kojeg sam ikad trenirao, jedini je naš igrač koji može odlučiti o tijeku utakmice i napraviti željenu razliku. Odluke, akcije, kod njega je sve na najvišoj razini. Malo je igrača za koje možete reći da mu u slučaju teškog trenutka u utakmici možete dati loptu i samo gledati što radi s njom. Ima sve. Mentalitet, psihičku ravnotežu, zna zabiti, dodaje. Marko je naš najbolji igrač, najbolji nogometaš lige.“.

Nedavno njegov superstar nije uspio slomiti Osijek, ali Torcida ga je oduševila na toj utakmici.

''Bilo je utakmica u Malmöu, u Astani, ali tamo je broj gledatelja na tribinama bio manji. Druga bitna stvar je da nitko od te 34 tisuće nije bio protiv nas, nego nas je podržava. Svaka takva utakmica je velika prilika koju moramo iskoristiti. Želim to usaditi u svoju momčad.“

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider