Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izbornik koji može biti puno više

Dalića žele ''oteti'' basnoslovnim ponudama: Hoće li HNS zadržati obožavanog izbornika koji može otići i dalje od finala?

Zlatko Dalić nakon drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu ima bogate ponude.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija zadivila je svijet svojim igrama, a ne samo rezultatom i drugim mjestom na Svjetskom prvenstvu. Autor svega toga, režiser i dirigent, bio je Zlatko Dalić, čovjek koji danas ima status zvijezde u rangu najboljih hrvatskih nogometaša.

Ne zaboravimo da su ovu reprezentaciju posljednjih godina vodili i drugi, ali nisu uspjeli. On je uspio ispuniti potencijal ove generacije, ali neovisan u svojim odlukama i uporan u sukobima s onima iznad njega. Svoje je bitke dobio i zato ga danas toliko slave.

Zaslužio je to Dalić svojim radom, svojim hrabrim odlukama koje se možda nisu svaki put sviđale njegovim šefovima. Javna je tajna kako je bio pod velikim pritiskom uoči prvenstva, šuškalo se da ga netko vrlo utjecajan (ili najutjecajniji) želi maknuti, ali srećom toj osobi to nije pošlo za rukom. Na sreću svih nas zajedno.

Dalić može pokrenuti cijeli hrvatski nogomet

No izbornik to nije zaboravio i sad je on taj koji ima asa u rukavu. On je heroj nacije, najuspješniji izbornik u povijesti hrvatskog nogometa. On je taj koji će odsad diktirati uvjete i ima igrače čvrsto iza sebe.

Zlatko Dalić mogao bi zatresti hrvatski nogomet još jednom. Trenutno ima takvu moć. Nadamo se kako mu je upravo to plan nakon ovog velikog uspjeha. Na valu nacionalnog zanosa mogao bi pokrenuti stvarne promjene u našem nogometu, jer tko sad neće stati iza njega.

Priče o ostavci poruka su onima koji su ga htjeli maknuti

Iz Rusije su dopirale informacije kako razmišlja i o ostavci. Razlog su svi oni pritisci koje je, nažalost kao i svaki hrvatski izbornik, morao proći, ali im se odupro i pobijedio. Na dočeku u njegovom Varaždinu nije htio o toj bolnoj temi iako nije ni odbacio takvu mogućnost.

''Nije vrijeme da govorimo o tome, što i kako dalje. Ovo je vrijeme da uživamo i veselimo se svemu ovome. Ja znam što sad za mene znači drugo mjesto, to je sad puno više pompe i svega. Ali rekao sam i prije, mogu biti trener Barcelone, trener Brazila, ali ovo je za mene najljepši posao i s najviše emocija. Što će biti dalje, još ne znam. Trebam se malo odmoriti'', zaključio je Dalić u emotivnoj izjavi za Dnevnik Nove TV.

Izbornik ima ugovor još dvije godine, no iz Azije, pišu Sportske novosti, stižu bogate ponude. Tamo je igrao još jedno finale, azijsku Ligu prvaka, i tamo je Dalić nakon SP-a dotaknuo status nogometnog božanstva. Navodno mu neki nude i do pet milijuna dolara godišnje, a to nije lako odbiti.

Savez ga mora zadržati inače će navući bijes naroda

U HNS-u moraju reagirati vrlo brzo. Odlazak Dalića bio bi novi težak udarac za savez koji u narodu nije obožavan kao reprezentacija i ne prihvaćamo njihovo izjednačavanje s nogometašima s koje god strane dolazilo. Zamislite samo što bi se na Trgu bana Jelačića dogodilo da je mikrofon u ruke uzeo bilo tko iz vrhuške HNS-a?

HNS je zaradio ogroman novac nakon SP-a. Ne toliki da sam počne graditi famozni nacionalni stadion, ali sigurno dovoljan da može zadržati obožavanog izbornika. Samoubojstvo bi bilo to ne napraviti, a iz toga bi mogli profitirati svi navijači. Čak i oni koji se sad boje kako će uspjeh reprezentacije zamaskirati sve probleme u našem nogometu protiv kojih su se godinama borili.

Nadamo se kako Dalić ima veće planove, bilo bi šteta da ne iskoristi svoju poziciju, jer ovo je vrijeme da hrvatski nogomet ode do kraja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider