Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otišao je veliki trener

Emotivni Dalić oprostio se od Ćire: "Anđeli su veseli jer im dolazi trener svih trenera, falit ćeš nam"

Veliki broj poznatih osoba oprostio se od Miroslava Ćire Blaževića.

Zlatko Dalić (Foto: Jurica Galoic/Pixsell)

Na posljednjem ispraćaju legendarnog hrvatskog trenera Miroslava Ćire Blaževića okupile su se mnogobrojne poznate osobe iz svijeta, a izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je emotivni govor:

"Došli smo za sve što si napravio za sve nas i Hrvatsku. Da se oprostimo od tebe i ispratimo te na neko drugo mjesto. Odlaziš na bolje mjesto igrati drugo poluvrijeme.

Ovo prvo, zemaljsko, nažalost, završilo je. Ponosni smo jer smo bili dio tvog vremena, jer si bio dio svih nas. Znam sada da si ovdje s nama, ti bi nas pogledao, nasmijao se i opsovao: 'Sine, koliko je raje došlo.' Šefe, došli smo svi, tvoja obitelj, prijatelji, sinovi '82., sinovi '98.

Svi smo tu da ti se poklonimo i kažemo zadnji put hvala. Ne bi ti dao da mi danas plačemo i tugujemo. Uvijek u tvom društvo bilo je veselje i smijeh.

Ispraćaj Ćire Zbogom, legendo: Miroslav Ćiro Blažević pokopan na Mirogoju u Aleji velikana divider

Zato danas mi slavimo tebe i sve lijepe trenutke s tobom. Gore na nebu čekaju te anđeli, Ćiro. Oni su veseli, dolazi trener svih trenera. Oni su tebe zvali da preuzmeš njihovu reprezentaciju.

Skoro će kraj utakmice, a oni gube 2:1. Samo ti možeš okrenuti utakmicu. Samo je ti možeš dobiti jer si bio pobjednik. Falit ćeš nam. I onima koji su te znali i nisu. Ušao si pod našu kožu, u naše obitelji i domove. Ti si naš Ćiro. Falit ćeš i meni, Ćiro.

Nedostajat će mi tvoja podrška, zaštita, tvoje priče. Ti si bio puno više od trenera, bio si jedan, jedini i neponovljivi Ćiro. Bio si svima inspiracija. Samo si ti mogao opsovati na televiziji a da nitko ne zamjeri, reći grube riječi a da se netko ne naljuti.

Bio si istinska legenda, jedna od najvećih faca koja je hodala ovom regijom. Nitko te ne može zamijeniti", zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider