Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vratio se iz moskve

Dalić otkrio zašto je opasna Nigerija i koga želi uoči Svjetskog prvenstva

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić vratio se iz Moskve te komentirao skupinu Svjetskog prvenstva.

Zlatko Dalić (GOL.hr)

Nije imao previše razloga za zadovoljstvo Zlatko Dalić na ždrijebu u Moskvi. Hrvatska je dobila tri teška protivnika, Argentinu, Island te Nigeriju s kojom Vatreni prema rasporedu Svjetskog prvenstva 16. lipnja u Kalinjingradu otvaraju svoj put na najvećoj nogometnoj smotri.

''Moramo imati jednu ambiciju, jedan cilj, a to je proći skupinu što nismo napravili još od Francuske 1998. godine'', rekao je izbornik medijima u zagrebačkoj zračnoj luci.

''Argentina, momčad koja je favorit SP-a, Messi što dalje govoriti o tome. Nigerija je jedna opasna ekipa koja nije ono što je bila prije, neuredna tipična afrička ekipa. Mlada, nova ekipa s novim izbornikom i opasnija nego prije. Island je bio prvi u našoj grupi'', kratko je analizirao protivnike Dalić i dodao:

''Mi moramo gledati sebe i pripremit se u ovih šest mjeseci najbolje što možemo.''

HNS godinama nije imao uspjeha u organiziranju atraktivnih protivnika u prijateljskim utakmicama. Dalić želi da se to promijeni.

''Već sam rekao da ne želim da igramo s ekipama poput Malte i San Marina. Hoću jake ekipe koje igraju na Svjetskom prvenstvu i da igraju slično kao naši protivnici.''

Uskoro će biti poznata lokacija kampa kojeg će Vatreni koristiti kao rusku bazu.

''Imamo dvije tri rezervacije, idemo drugi tjedan opet u Rusiju. Čekali smo da vidimo gdje ćemo igrati. To je jako važna stvar.''

Ako Hrvatska bude druga u skupini, vjerojatno u osmini finala ide na jaku Francusku. Postoje li i veće ambicije?

''Mora biti neka ambicija. Ne možemo ići na SP i to je to. Uvijek ću tako razmišljati. Znam da imamo igrače koji igraju u velikim klubovima i koji mogu to napraviti. Pred nama je puno rada, puno truda i možemo obećati jednu veliku borbu. Idemo korak po korak, prvi korak je grupa, a onda ćemo vidjeti dalje. Argentina će biti jedan veliki test da pokažemo svoju vrijednost, a Nigerija i Island su naši konkurenti za poziciju koja vodi dalje'', zaključio je izbornik.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider