Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Upitan i oko Mandžukića

Dalić objasnio situaciju s ozljedama i poručio da ne odustaje od ideje koja nije uspjela protiv Španjolske

Hrvatska u petak, 12. listopada, dočekuje Englesku na praznoj Rujevici u Ligi nacija, a povodom toga javnosti se obratio izbornik Zlatko Dalić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vatrenima očekuje druga utakmica u novom Uefinom natjecanju Ligi nacija. Nakon što su u prvom kolu teško stradali od Španjolske sa 6:0, slijedi još jedan težak protivnik. Hrvatska i Engleska u petak igraju važnu utakmicu na Rujevici.

"Naravno da nam je poraz od Španjolske teško pao, ali nas nije poljuljao. Razgovarao sam s igračima, zaključili smo da smo teško stradali jer nismo bili kompaktni od 20. minute. Španjolska je prošlost, očito smo platili ceh i umoru nakon Svjetskog prvenstva, ali vidite da su i europski giganti poput Reala, Barcelone i Bayerna u istim problemima. Liga nacija je važno natjecanje, ali nama su, kao uostalom i gotovo svim ostalim reprezentacijama, ipak bitnije kvalifikacije za Euro", kazao je Dalić, koji se potužio na ozljede svojih igrača, koji se danas okupljaju u Zagrebu.

Mislite da će ovaj kadar biti dovoljan za pobjedu protiv Engleske? Germania Sport kladionica ima tečaj 2,80 na pobjedu Hrvatske.

''Brozović je ozlijeđen, Barišić ima rupturu mišića, Santini posjekotinu, vidjet ćemo kako će reagirati koljeno Šime Vrsaljka, a Lovre Kalinić mora na dodatni pregled pa ćemo vidjeti što je s njim. Ako on ne bude mogao, zvat ću sigurno Slugu iz Rijeke'', rekao je Zlatko Dalić, koji nije odustao od ideje s Markom Rogom na desnom boku:

''Nisam odustao od te ideje. On to može odigrati '', rekao je.

Izbornik je upitan i oko Marija Mandžukića, s obzirom da Hrvatska njegovim odlaskom evidentno ima problema s prvim napadačem.

''Mandžo? On je odlučio, igra fantastično u Juventusu. Tko ne bi poželio takvog igrača? Ali mi poštujemo njegovu odluku'', izjavio je Dalić, koji žali što se zbog kazne HNS-u igra pred praznom Rujevicom.

"Bit će to moja prva utakmica bez gledatelja u karijeri. Da li je prednost što su se naši igrači već navikli na prazne tribine, a Englezi nisu? Ne, nikako. Ovime samo gubi nogomet. Igraju druga i četvrta reprezentacija svijeta, to bi trebao biti spektakl, ali bez gledatelja će biti jako čudno".

Englezi su napravili veliki korak unazad u Ligi nacija porazom na otvaranju usred Londona od Španjolske, no u Hrvatsku dolaze puni motiva nakon poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Sve utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija i kvalifikacijama za Euro 2020. možete pratiti u izravnim prijenosima na Novoj TV i GOL.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX