Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"pokazali karakter i kvalitetu"

Dalić: Nema euforije, idemo u Grčku kao da je 0:0. Mandžukić će biti u kadru

Zlatko Dalić najavio je ozbiljnu Hrvatsku u nedjeljnom uzvratu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je nasmiješen kada je ušao u press-dvoranu, ali nije izgledao euforično nakon velike pobjede na Maksimiru.

"Prvo hvala našim igračima na sjajnoj predstavi i ponašanju. Nisu se uvukli u konflikt i kartone. Hvala i navijačima. Ponovno je cijela Hrvatska navijala za hrvatsku reprezentaciju, što je jedino normalno i ljudski. Idemo u Grčku bez euforije, nema nikakvog veselja, idemo tamo kao da je 0:0", kazao je Dalić u uvodu.

"Svi smo svjesni gdje naši igrači igraju. Kazao sam im da moramo pokazati karakter, ali i kvalitetu. To su i pokazali. Njihova je najveća zasluga. Ali, moramo biti svjesni da je ovo samo prvo poluvrijeme. Imao sam puno takvih situacija i zato nema opuštanja.“

Kakvo je stanje s Mandžukićem?

"Imali smo veliku želju da Mandžukić igra, i ja i on, ali donijeli smo odluku da ne igra. Mislim da je tako najbolje. On će za dva dana biti spreman, bit će u kadru. Žao mi je da nije igrao, ali ozljeda je bila jača i od mene i od njega.“

Jesu li vas Grci čime iznenadili?

"Nisu. Znao sam da će igrati s tri stopera, znao sam da ne smijemo igrati kroz sredinu, da sve mora ići preko bokova. Bočni igrači su ulazili u prostor. Žao mi je što smo primili gol, nismo ga trebali dobiti. Nisu me ničim iznenadili, znali smo da su opasni na drugu loptu, a to smo odradili kako treba", zaključio je Dalić.

Kako ste doživjeli pobjedu Hrvatske protiv Grčke?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider