Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki talent

Daily Mail piše o Guardiolinu planu za Luku Vuškovića, a Fabrizio Romano govori o još nekim velikanima

Više nije tajna da Manchester City želi Luku Vuškovića, no ima tu još klubova koji ga hoće kupiti.

Galerija Luka Vušković Luka Vušković Luka Vušković +4 Luka Vušković

Engleski The Athletic objavio je vijest o 16-godišnjem hajdukovcu Luki Vuškoviću i probudio razne glasine.

Spomenuti izvor dosta je upućen u zbivanja u Manchester Cityju pa je do njih došla vijest da engleski prvoligaš želi kupiti Vuškovića za deset milijuna eura plus dva milijuna eura bonusa.

Transfer bi se tako popeo na 12 milijuna eura i postao najveći u povijesti Hajduka, no i dalje ništa nije službeno potvrđeno.

Vodstvo Hajduka ranije je izjavilo da Vušković može otići jedino ako dođe neka nenormalna ponuda i ako obitelj to želi. Mladi stoper tek je nedavno napunio 16 godina i budućnost je pred njim, no već je postao stalan u prvih 11 Hajduka.

Daily Mail piše o planu Pepa Guardiole

Britanske dnevne novine pišu da je na Poljud stvarno poslana ponuda te da je sve u procesu dogovaranja, a Vušković bi naljeto otišao u Englesku, no prema već uhodanom planu, City ga ne bi pridružio prvoj momčadi.

Lionel Messi VIDEO Messi izazvao kaotične scene: Netko je otkrio da večera u restoranu, a onda se dogodilo ovo divider

U-17 hrvatski reprezentativac prvo bi se pridružio tamošnjoj akademiji i vjerojatno otišao na posudbu u neki klub koji surađuje s Manchesterom. No u slučaju da zaludi i engleske trenere, ne bi začudilo da ga i Guardiola povuče među seniore, ipak se radi o jednom od tri najveća talenta u Europi u toj generaciji.

No praksa Cityja takva je da kupuje igrače iz svih dijelova svijeta i stvarno rijetki dobiju priliku zaigrati u prvom sastavu Građana. Sjetimo se samo Ante Palaverse, koji je također prešao iz Hajduka u City, no nije zaigrao za prvu momčad.

Vuškovića je je nedavno preuzeo Pini Zahavi, jedan od najboljih svjetskih menadžera.

Fabrizio Romano dodatno proširio glasine

Ugledni stručnjak za transfere u posljednjih mjesec dana u stopu prati mladog Splićanina. Romana prate milijuni nogometnih fanova širom svijeta, a Talijan tvrdi da nije City jedini koji želi Vuškovića.

Navodno u redu stoje mnogi velikani, a ima tu i još nekih engleskih klubova koji ga žele vidjeti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider