Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Da je Mamić u Zagrebu, Krznar bi već letio: Navijači nezadovoljni, ali tko je pravo rješenje za klupu Dinama?

Nakon poraza od Rapida i remija s Istrom, Damir Krznar pleše po rubu provalije…

Damir Krznar opasno živi. To je bilo jasno već nakon poraza od Rapida u Beču, a nakon remija s Istrom slobodno se može da pleše na oštrici noža. Krznar je na rubu otkaza i jamačno mu je to savršeno jasno.

Zna se kako stvari funkcioniraju u Dinamo, nagledali smo ih tijekom svih ovih godina. Da je Zdravko Mamić u Zagrebu, velika je šansa da bi Krznar već bio bivši. Sigurno bi već došlo do bliskog kontakta, a onda bi taj razgovor po svoj prilici išao utabanim smjerom.

HNL golovi: Dinamo - Istra 0:1 (Drena Beljo)

Iz krugova bliskih Maksimiru stižu informacije da je Krznar preživio dosadašnje kiksove jer je imao čvrstu podršku vodstva kluba koje obitava u Zagrebu. Navodno onog dijela koji se opire potpunoj kontroli iz međugorske centrale.

Čelnici Dinama nemaju rješenje

Čini se da je najbliže istini objašnjenje da je ostao na mjestu trenera jer čelnici Dinama, ma gdje bili, nemaju kvalitetno zamjensko rješenje.

Odnosno ne mogu se dogovoriti tko bi to mogao biti. U nogometnim kuloarima vrtjelo se nekoliko imena; jedno vrijeme spominjao se čak i Igor Cvitanović, pa je u orbitu izletio Ante Čačić…

gol expired VIDEO Rijeka poslije samo četiri dana uzvratila Lokomotivi za šokantan poraz: Murić majstorski zabio iz slobodnjaka divider

Teško je reći koliko su to realne opcije. Kako god, Krznar je ispucao sve kredite i jako teško će preživjeti još jedan kiks. To je sasvim jasno. Rezultati nisu bajni, a još više brine igra. Dinamova forma stagnira, ne miče se s smjesta, a sezona odmiče. Navijači su sve nezadovoljniji, to je lako primijetiti. Povjerenje u Krznarove trenerske sposobnosti sve se više topi. Pitanje je je li uopće ostalo sladoleda u kornetu?

HNL golovi: Dinamo - Istra 1:1 (Perić)

Dinamo u srijedu ima ne baš tako lako gostovanje u Bijelom Brdu kod vrlo solidnog drugoligaša BSK-a. U kakvoj su formi Modri, ne bismo se zakleli da će u toj utakmici glatko slaviti. Kup je uvijek nezgodno natjecanje, a sad je još nezgodnije.

Loša transferna politika 

Nakon BSK-a gostuje kod Gorice u prvenstvu, a onda dočekuje Rapid u Europskoj ligi. To je ključna utakmica za Krznara. Da bi uopće stigao do Rapida, Krznar mora uspješno apsolvirati BSK i Goricu. To se podrazumijeva.

Već sam nekoliko puta napisao da Krznar nije jedini, a vjerojatno ni najveći krivac za situaciju u kojoj se Dinamo nalazi. Možda on nije uspio izvući maksimum iz ove momčadi, vjerojatno se može bolje, ali mora se još jednom reći da mu Uprava nimalo nije pomogla transfernom politikom, koja je u najmanju ruku dvojbena.

gol expired Krznar: "Sad će svi isticati ove dvije utakmice, spekulirati o mega krizi, a ja razmišljam što uopće prigovoriti igračima" divider

Zadnja dva-tri prijelazna roka vrlo loše su odrađena, mislim na ulazne transfere. Nema tu baš igrača za koje se može reći da su pojačanja, kamoli istinska. Možda jedan ili top dva. Zbog toga Dinamo i dolazi u situaciju da nema kvalitetne zamjene kada se ozljede jedan ili dva ključna igrača, kao što je to slučaj posljednjih dana.

Bolje je šutjeti nego priznati da vam se petljaju u posao

No taj argument Krznaru neće previše pomoći ako nastavi rasipati bodove. Neće mu pomoći ni to ako će netko konstatirati da je samo izvršavao direktive s vrha. Koliko je samostalan, to najbolje on zna. Ionako mu to ne može biti opravdanje čak i kada bi otvoreno progovorio. Treneri znaju da je bolje šutjeti nego priznati da im se netko petlja posao, odnosno da su to tolerirali.

Uglavnom, Krznar dobro zna što mora napraviti da bi opstao na klupi. Samo pobjede u trima sljedećim utakmicama, zaključno s Rapidom, produžit će mu vijek trajanja.

Hoće li remi s Istrom presuditi Damiru Krznaru na Dinamovoj klupi?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider