Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ponosan sam i sretan"

Cvitanović zadovoljan nakon velike pobjede, Kek čestitao Dinamu i sucima

Trener Dinama Mario Cvitanović bio je vrlo zadovoljan nakon pobjede u derbiju protiv Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Dinama Mario Cvitanović imao je razloga za zadovoljstvo nakon uvjerljive pobjede protiv Rijeke (3:1) kojom je zagrebački sastav osigurao veliku bodovnu zalihu. Dinamo sada ima devet bodova prednosti nad Rijekom i 10 nad Osijekom i Hajdukom koji imaju utakmicu manje.

''Rijeka nam nije opasnije zaprijetila. Bio sam miran, sve je to bio dio strategije. Sretan sam i ponosan i miran što smo odigrali utakmicu kako smo je pripremali. Znali smo gdje je Rijeka jaka, uspjeli smo to anulirati i biti opasni kroz određene situacije koje smo pripremali'', rekao je nakon utakmice trener Dinama Mario Cvitanović, koji još ne želi govoriti o naslovu.

''Ima još puno do kraja prvenstva, nema razloga niti ćemo gledati u takvom smjeru, ne želim da se to potencira. Prvenstvo je još dugo, svaka utakmica je važna i nosi tri boda. Ponosan sam i sretan danas što sam trener Dinama s obzirom na igru koju smo pružili. To je ono što želimo, imati kontinuitet svih 90 minuta. Ovo je jedna od rijetkih utakmica nakon koje mogu reći da sam u potpunosti zadovoljan'', dodao je Cvitanović.

Je li ovo bila najbolja utakmica Dinama ove jeseni?

''Ovog vikenda da. Gledam utakmicu po utakmicu i pratim razvoj grupe. Vidjela se energija i zajedništvo kad nije išlo dobro, tako to treba izgledati. To navijač Dinama želi vidjeti i to su navijači znali prepoznati'', rekao je trener Dinama.

Kek čestitao Dinamu i - sucima

Njegov kolega s druge strane Matjaž Kek čestitao je Dinamu na pobjedi.

''Ovo je bila živa utakmica u dobrom ambijentu i s dobrim suđenjem. Zaslužena pobjeda Dinama. Hrabro smo ušli u utakmicu, postigli smo pogodak, ali naše greške i individualna kvaliteta je odlučila utakmicu. Još jednom, čestitke Dinamu na zasluženom trijumfu'', rekao je Kek nakon utakmice.

''Moramo razmišljati svakako o tome kako podići kvalitetu naše igre. Bilo je dosta problema proteklih dana, došlo je do pada koncentracije, a imali smo danas i nekoliko individualnih grešaka koje su teško objašnjive i koje ne mogu proći, a da ne bi bile kažnjene protiv takve momčadi kakva je Dinamo'', rekao je trener Rijeke.

Jedan od junaka bio je i strijelac lijepog gola za 1:1 Nikola Moro.

''Iz naše dominacije smo primili gol. Vidjeli ste da smo odmah nastavili napadati, nije bilo panike. Na poluvremenu smo rekli da idemo još jače i na kraju smo slavili. Prvenstvo gotovo? Neću ništa govoriti unaprijed, svaku sljedeću utakmicu trebamo igrati ovako. Ne smijemo kalkulirati, nego ići na glavu'', rekao je mladi veznjak za HRT nakon utakmice.

''Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, dali taj gol i nespretno primili gol za izjednačenje. U drugom dijelu nismo se dobro snašli, mogu samo čestitati Dinamu. Kad se izgubi, naravno da nije dobro, nismo dobro reagirali, možda nam je i koncentracija malo pala. Kad igraš protiv dobre ekipe kao što je Dinamo, kazne ti svaku pogrešku'', viđenje je utakmice kapetana Rijeke Mate Maleša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider