Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri u zoološkom vrtu

Cvitanović najavio derbi s Hajdukom: "Teren će pokazati tko je favorit"

Trener Dinama Mario Cvitanović najavio je veliki derbi s Hajdukom iz zagrebačkog zoološkog vrta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči velikog derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru, modri klub i Zoološki vrt grada Zagreba organizirali su druženje s navijačima i građanima u maksimirskoj oazi.

Povod događanja kod lavlja nastambe Kidepo u ZOO-u početak je velike suradnje dvaju simbola hrvatske metropole te Dinamovo pokroviteljstvo afričkih lavova. Projekt dvaju simbola grada Zagreba i što ova suradnja znači za modri klub pojasnio je član Uprave GNK Dinamo Krešimir Antolić:

„Suradnja sa Zoološkim vrtom nadovezuje se na naš projekt koji se već dulje vrijeme radi u suradnji sa zagrebačkim osnovnim i srednjim školama, a kojem je cilj na naš stadion privući djecu i njihove obitelji. Želimo odgojiti novu generaciju Dinamovih navijača koji će biti najbolja potpora našim igračima na terenu“, kazao je Antolić, a prenosi službena web stranica Dinama.

Povodom pokroviteljstva lavova i cjelokupne suradnje, Vrt su posjetili trener Mario Cvitanović i prvotimci Nikola Moro, Dominik Livaković, Filip Benković i Ivan Fiolić, a strateg Modrih istaknuto je što je najbitnije u cijeloj priči:

„Prepoznaje se odmah istinska ljubav prema Dinamu ovdje u Zoološkom vrtu, počevši od ravnatelja i to je zaista jako lijepo. Htio bih da imamo što više takvih suradnji i da imamo što više ljudi koji istinski žive za Dinamo. To bi mogao biti i recept za nadolazeći derbi.“

Trener Dinama najavio je derbi s Hajdukom koji se igra u nedjelju.
„ Od Hajduka očekujemo da pružaju sve što su pokazali do sada, kolektivnu igru s puno entuzijazma i žara te s jasnom vizijom. Naravno, s prepoznatljivim stilom igre. Mi se trebamo za to pripremiti, ali trebamo gajiti naš stil igre i brinuti uvijek samo o sebi. Trebamo biti oprezni na njihove jače strane“, kazao je Cvitanović, a prenose Sportske novosti.

Tko je favorit?
"Ne znam ima li favorita i može li netko biti u jasnoj ulozi favorita. Naravno da to želimo biti mi, ne bježim od te odgovornosti i obaveze. Ako igramo doma, pred našim navijačima i ako želimo pobjedu, a želimo, zašto se ne staviti u ulogu favorita. Ne mijenja se u našoj pripremi ta činjenica. Teren će pokazati tko je zapravo favorit", kazao je Cvitanović za SN.

Nakon službenog dijela predstavljanja suradnje za vrijeme kojeg je u pozadini organizirano zanimljivo hranjenje lavova, uslijedilo je druženje s igračima, dijeljenje autograma i fotografiranje. Glazba, prigodni pokloni za najmlađe, maskota Dinama Plavko i maskota ZOO-a lav dodatno su uljepšali atmosferu za početak jedne lijepe zagrebačke priče. Podsjetimo, povodom suradnje i nedjeljnog derbija na Maksimiru, modri klub i ZOO odlučili su da djeca koja u subotu (5.8.) prekrasan Vrt posjete u navijačkim obilježjima Dinama imaju slobodan ulaz.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider