Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stav, gard, ideja

Cvitanović najavio derbi s Hajdukom na Poljudu: "Idemo po pobjedu"

Mario Cvitanović i Domagoj Antolić najavili su derbi Dinama i Hajduka na Poljudu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Dinama Mario Cvitanović i kapetan momčadi Domagoj Antolić održali su press-konferenciju dan uoči hrvatskog derbija na Poljudu protiv Hajduka.

"Čeka nas derbi, to je poseban ugođaj, posebna utakmica vrijedna tri boda. Na nama je da prezentiramo klub, sebe, poziciju na ljestvici i potvrdimo sve ovo što smo radili i na čemu ustrajemo svaki dan od početka prvenstva. Nema uzbuđenja i straha, to je najbitnije, jer se bavimo nogometnom, radimo ono što volimo i u čemu uživamo. Dosta smo radili, pričali i grupno i pojedinačno te igrači željno očekuju derbi. I sve je na terenu. Jedva čekamo da istrčimo na teren i zaigramo nogomet", rekao je Cvitanović, a prenosi službena internetska stranica Dinama.

"Momčad s nestrpljenjem očekuje utakmicu u dobroj atmosferi. Remi s Osijekom nas nije nimalo poljuljao, već samo dodatno mobilizirao. Analizirali smo cijeli tjedan gdje smo griješili i sutra očekujemo da ćemo biti puno puno bolji", kaže Antolić.

S obzirom na veliku koncentraciju kvalitete, postoji li način da sve zadovoljite? Možda momčad samo za prvenstvo i samo za kup?

"Nećemo ići u tom smjeru, sve ovisi o trenutku, o stanju svakog pojedinca tko će konkurirati za koju utakmicu. Ne možemo predvidjeti tko će igrati koju utakmicu, odnosno igrat će igrači koji su u optimalnoj formi, jer se naši ciljevi jasno znaju. Nema kalkuliranja, svaku utakmicu želimo dati priliku najboljima."

Hoćete li promijeniti formaciju s obzirom na veliku konkurenciju u veznoj liniji povratkom Ademija?

"Svaki igrač je bitan, isto tako i Ademi. Veseli me njegov povratak u ekipu, kako s karakterne tako i igračke strane. Donosi nam novu dimenziju i kvalitetu i njegovu stanje određuje minutažu. Prema njemu imamo malo viši respekt od drugih igrača zbog njegovog izbivanja i značaja na momčad. Ali, utakmice su te koje određuju tko će igrati i koliko će igrati. Veseli da je velika gužva, ovaj tjedan smo rotirali i tražili optimalnu formaciju i igrače za određenu formaciju i ideju."

Koliko utakmica s Hajdukom može pomoći da se poveća doza samopouzdanju?

"To je logično. Međutim, ima još puno utakmica do kraja, svaka utakmica nosi svoju draž, nosi tri boda te je prvenstvo još dugo."

Kakva je motivacija, jer nije isto igrati protiv Istre 1961 kod kuće ili u gostima kod Hajduka?

"Ne zanima me igramo li kući protiv Istre ili u gostima protiv Hajduka. Želim da Dinamo ima prepoznatljivu igru, stav, gard i ideju. Želim razmišljanje da na svaku utakmicu idemo po pobjedu jer je to filozofija Dinama. Ja želim i živim na takav način. Ne zanima me protiv koga igramo, želim dobru igru, pozitivan stav, karakter, vjeru u sebe, poniznost i čvrsto stajanje na zemlji. Dinamo uvijek ima velika očekivanja, na takav način funkcioniramo."

Viđenje o Hajduku?

"U zadnjim utakmicama su dosta miješali sustave i igrače, vidjet ćemo s kojim sustavom će igrati, ali znam s kojom idejom će igrati. Pripremali smo ovaj tjedan treninge i utakmice da budemo spremni za više sustava i ideja. Imaju dobru i prepoznatljivu igru prema naprijed. Želim da sutra pokažemo na terenu o našim taktičkim varijantama. Zanima me samo Dinamo i kako ćemo mi izgledati."

Za kraj trener Cvitanović osvrnuo se na igrače koji neće konkurirati:

"Imamo problem Matela i Fiolića koji neće ići s nama u Split zbog ozljeda. Također, Perić ne konkurira jer mora odraditi kaznu zbog tri žuta kartona. Ćorić trenira, radi, i ići će u Split"

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider