Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LOŠE VIJESTI ZA HAJDUK

Čudo u Obali Bjelokosti: Domaćin prvenstva Afrike izveo neopisivi preokret i ostaje do kraja u turniru

Nogometaši Obale Bjelokosti izborili su polufinale Afričkog kupa nacija, nakon što su s igračem manjem preokrenuli vodstvo Malija.

Simon Adingra (Foto: Profimedia)

Nogometaši Obale Bjelokosti na nevjerojatan su način došli do polufinala Afričkog kupa nacija i to je samo nastavak njihovog nevjerojatnog nastupa na natjecanju kojem su domaćini i gdje su samo uz dodir sreće uopće izborili prolazak grupne faze.

Brzo ostali s čovjekom manje, a onda i primili gol

Ovog puta savladali su reprezentaciju Malija rezultatom 2:1 nakon produžetaka, uz to da su pogotke postigli u sudačkoj nadoknadi regularnog dijela, a onda i drugog produžetka.

Jedna od početka vrlo tvrda utakmica bez puno prilika postala je još tvrđa u 43. minuti, kad je Obala Bjelokosti ostala s igračem manje na terenu, nakon drugog žutog kartona za  Kossounoua. Radi se o nogometašu koji je u 16. minuti skrivio kazneni udarac, iz kojeg Mali ipak nije uspio doći do vodstva.

No, iskoristio je Mali čovjeka više u 73. minuti, kad su napokon poveli. S preko 20 metara briljantno je pogodio Nene, čiji pogodak možete vidjeti OVDJE.

Krilo Brightona pogađa kad su nestale sve nade

Onda je krenuo ludi lov Obale Bjelokosti na iznednačenje, no nije bilo lako s čovjekom manje i šanse su se teško stvarale. No, u posljednjoj minuti susreta ukazao se ofenzivan Brightona, Simon Adingra.

On je prvo odradio solo prodor, nakon kojeg je loptu ostavio suigraču, čiji je udarac blokiran. No, 22-godišnjak je ostao u blizini i spremio otpadak u mrežu za veliko slavlje. Njegov pogodak pogledajte OVDJE

Produžeci nisu ponudili puno toga. Obala Bjelokosti se opet povukla s čovjekom manje, dok niti Mali nije bio previše hrabar, vjerojatno u strahu od kontre. No, to ih je koštalo u praktički posljednjem napadu na utakmici.

Izbornici su već birali izvođače kaznenih udaraca, kad ono...

Do posljednjeg sudačkog zvižduka preostao je samo prekid za Obalu Bjelokosti. Ubačaj je obrana Malija izbacila, no samo do Fofane, koji je opalio s ruba kaznenog prostora, a njegov slab udarac petom je skrenuo Diakite, za ogromno slavlje domaće momčadi.

Pobjednički pogodak pogledajte OVDJE.

Obala Bjelokosti tako do kraja ostaje u turniru, što je loše vijest za Hajduk. Naime, njihov branič Amad Diallo je s reprezentacijom koja će posljednju utakmicu na turniru odigrao 10. ili 11. veljače. 

To bi značilo kako će Diallo sigurno propustiti iduću HNL utakmicu svoje momčadi te se vratiti tek u tjednu pred 23. kolo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider