Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vjerovali ili ne

Čudo u hrvatskom nogometu: HNS digao glas protiv lošeg suđenja u HNL-u

Iz HNS-a je stiglo kratko priopćenje vezano za loše suđenje u prvih sedam kola domaćeg prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pomalo iznenađujuće, danas je osim vijesti vezanih za okupljanje Vatrenih uoči kvalifikacijskih ogleda u Slovačkoj i Azerbajdžanu, iz Hrvatskog nogometnog saveza stiglo kratko priopćenje vezano za domaću nogometnu ligu.

Nakon godina i godina, u najmanju ruku, blijedih izvedbi hrvatskih nogometnih sudaca u nekim utakmicama, prvi se put u negativnom kontekstu oko suđenja izjasnio i Izvršni odbor HNS-a.

''Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je na danas održanoj sjednici u Zagrebu raspravljao o suđenju u HT Prvoj ligi. Izvršni odbor je pored predviđenih točaka na dnevni red uvrstio točku o analizi suđenja u Hrvatski Telekom Prvoj ligi te je utvrđeno kako postoji opravdano nezadovoljstvo samog Izvršnog odbora, klubova, trenera, igrača i javnosti suđenjem u prvih sedam kola ovogodišnjeg prvenstva.

Izvršni odbor je, stoga, zatražio očitovanje Povjerenika za određivanje sudaca HT Prve lige, kao i Komisije nogometnih sudaca, u roku od 48 sati. Nakon dostavljenih izvješća, bit će donesene odgovarajuće odluke o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena'', stoji u priopćenju.

Ne znamo zbog kojih su to utakmica nezadovoljni u IO-u HNS-a, ali je svakako osvježavajuće ovako nešto čuti od vodstva Saveza. Je li konačno došlo vrijeme za korijenite promjene u sudačkoj organizaciji?

Gotov je prijelazni rok, ovo su najvažniji poslovi: Sudbina talentiranog Hrvata ostaje nepoznanica Neymar (Foto: AFP) AS Roma (Foto: AFP) Nikola Kalinić (Foto: AFP) +2 Mauro Icardi (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider