Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte i usporedite

Najstariji nogometni klub na svijetu predstavio novi dres: Važan detalj podsjeća na Hajdukov

Crystal Palace je predstavio novi gostujući dres i s jednim važnim detaljom podsjetio na prošlosezonski gostujući dres koji je imao Hajduk.

Hajdukov gostujući crveno-plavi dres (Foto: hajduk.hr)

Nogometni klub Crystal Palace nedavno je dospio u žižu zanimanja promjenom godine svog osnutka.

Sve do prije nekoliko dana, 1905. se vodila kao službena godina osnutka ovog kluba iz južnog Londona budući da je te godine osnovan profesionalni nogometni klub.

Međutim, onda je donesena odluka da će se ubuduće 1861. voditi kao godina kada je Crystal Palace osnovan.

Kao obrazloženje za takav potez klupski kroničari naveli su da je izvorni kriket klub Crystal Palace osnovan 1857. te da su, četiri godine poslije toga, članovi kriket kluba osnovali amatersku nogometnu momčad i stoga je danas, u 2022. godini, Crystal Palace promijenio godinu kada je osnovan. Na taj način su postali najstariji nogometni klub na svijetu.

Izazvala je ta odluka pregršt (uglavnom ružnih) komentara i podsmijeha na društvenim mrežama diljem svijeta, a njihov posljednji potez mogao bi isti efekt izazvati i u - Hrvatskoj.

Naime, Crystal Palace je ovog petka predstavio novi gostujući dres koji u svom središnjem dijelu neodoljivo podsjeća na prošlosezonski gostujući dres Hajduka.

Crystal Palace i Hajduk imaju istog sponzora - Macron

Na dresu ovog kluba iz Premier lige vidljiv je grafiterski crveno-plavi detalj koji, na još uvijek aktualnom gostujućem dresu, splitskih Bilih prevladava u potpunosti.

Inače, Hajduk i Crystal Palace imaju istog tehničkog sponzora, talijanskog proizvođača sportske opreme Macron koji odijeva i UEFA-ine suce, Lazio, Nicu, Real Sociedad, Crvenu zvezdu, Zrinjski Mostar te mnoge druge klubove.

Shodno tome, vrlo vjerojatno je da su Talijani iskoristili taj detalj i preslikali ga na dres kluba iz engleske Premier lige za nadolazeću sezonu.

Hajdukov gostujući crveno-plavi dres Hajdukov gostujući crveno-plavi dres (Foto: hajduk.hr)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider