Nogometnu reprezentaciju Portugala danas očekuje finale Lige nacija kojem je ujedno i domaćin. Igraju protiv najugodnijeg iznenađenja prvog izdanja UEFA-inog natjecanja - Nizozemske.

Portugalci su u polufinalu slavili protiv Švicarske s 3:1, a sva tri gola na tom je susretu postigao Cristiano Ronaldo. Upravo će na zvijezdu Juventusa i večeras biti uperene sve oči kamere, a uoči tog dvoboja Cristiano Ronaldo je pokazao kakva je velika osoba.

Portugalac je rekao vozaču autobusa reprezentacije da se zaustavi u trenucima kada su odlazili s treninga, nakon čega su mnogi ostali zbunjeni. Ronaldo je to napravio jer je vidio da jedan bolesni dječak stoji pored ceste s njegovim imenom ispisanim na papiru, uz poruku: "Ronaldo, zagrli me."

Autobus se zaustavio, vrata su se otvorila i dječak je ušao unutra gdje ga je dočekao Portugalac, te se fotografirao s njim.

Uistinu lijepa gesta portugalske zvijezde, koja će večeras imati priliku, na samom zalasku svoje reprezentativne karijere, osvojiti još jedan veliki trofej u nacionalnom dresu.