Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promašio penal, a onda...

Povijest je ispisana: Ronaldo od tragičara do junaka Portugala, postavio novi svjetski rekord

Legendarni iranski golgeter Ali Daei do ove srijede bio je svjetski rekorder.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi svjetski rekorder u broju postignutih golova za reprezentaciju u službenim utakmicama je Cristiano Ronaldo. U pobjedi Portugala protiv Irske od 2:1 skupini A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Ronaldo je bio dvostruki strijelac i s ovim pogocima došao je do brojke 111, odvojivši se od legendarnog Iranca Alija Daeija s kojim je dosad dijelio tu laskavu titulu.

U 15. minuti utakmice dosuđen je jedanaesterac za Portugalce. Izborio ga je Bruno Fernandes, veznjak Manchester Uniteda koji je inače nepogrešivi izvođač udaraca s bijele točke, ali zna se tko je gazda u reprezentaciji Portugala – Ronaldo je namjestio loptu i opalio, međutim irski vratar Gavin Bazunu obranio je njegov šut.

Prije odlaska na odmor, u 45. minuti, nakon jednog kornera Irci su poveli, strijelac je bio John Egan.

Totalna ofenziva koja je uslijedila u nastavku urodila je plodom u 89. minuti kada je Cristiano Ronaldo pospremio ubačaj Goncala Guedesa u mrežu za izjednačenje.

Irska je pokušala ukrasti malo vremena s izmjenama, jer njima je i bod bio veliki uspjeh, a onda je u 96. minuti ponovno Ronaldo i ponovno udarcem glavom poentirao za totalni preokret i pobjedu Portugala.

Najbolji trenuci utakmice Rusija - Hrvatska

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider