Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
statistika je rekla svoje

Novi bolan udarac za Cristiana Ronalda nakon najgore sezone u posljednjih 10 godina

Cristiano Ronaldo imat će jako puno motiva u svojoj drugoj sezoni u dresu Juventusa.

Cristiano Ronaldo protestira (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedna od najpoznatijih međunarodnih sportskih analitičkih kompanija Opta izabrala je najbolju momčad sezone u Serie A i pritom šokirala apsolutno sve, pogotovo ponajboljeg igrača svijeta - Cristiana Ronalda.

OptaPaolo, statistička agencija zadužena za analizu podataka u talijanskom nogometu, je na temelju svojih statističkih podataka izostavila Cristiana Ronalda iz udarne postave. Ronaldo je u svojoj premijernoj sezoni u Serie A upisao 21 pogodak i osam asistencija u 30 natupa, ali to svejedno nije bilo dovoljno za uvrštavanje u najbolju momčad sezone.

U formaciji 4-3-3 trojica napadača uvršteni su Duvan Zapata, Josip Iličić i Dries Mertens. Zanimljivo, Opta Paolo u napadu nije pronašla mjesta ni za najboljeg strijelca lige Fabija Quagliarellu, koji je sezonu završio s 26 golova.

Iako je zabio 28 pogodaka u svim natjecanjima u dresu Juventusa, Ronaldo je imao svoju najgoru napadačku sezonu u posljednjih 10 godina! Njegovih 28 golova je daleko od njegove najbolje sezone u dresu Reala kada je u sezoni 2014/2015 zatresao suparničku mrežu 61 put!

Najbolja momčad Serie A: Handanović - Cancelo, Koulibaly, Acerbi, Kolarov - Gomez, Pjanić, Fabian Ruiz - Iličić, Zapata, Mertens

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider