Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bahato ili točno?

Sjetili su se i njega: Cristiano Ronaldo od FIFE-e dobio posebno priznanje pa u svom stilu komentirao

Osim što je, skupa s Lewandowskim, Lionelom Messijem i ostalima uvršten u idealnu momčad godine, Ronaldo je dobio nagradu koja se zove FIFA Special The Best.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najvažniju nagradu na FIFA-inoj ceremoniji održanoj u Zürichu, onu za najboljeg nogometaša u 2021. godini, pokupio je Robert Lewandowski, a među laureatima se našao i Cristiano Ronaldo.

Osim što je, skupa s Lewandowskim, Lionelom Messijem i ostalima uvršten u idealnu momčad godine, Ronaldo je dobio nagradu koja se zove FIFA Special The Best.

Riječ je o priznanju za njegov čudesni golgeterski učinak u dresu reprezentacije Portugala gdje se zasad zaustavio na 115 pogodaka. Već neko vrijeme je prošlo otkako je s trona svrgnuo legendarnog Iranca Alija Daeija (109), a budući da još uvijek ne razmišlja o oproštaju od nacionalnog dresa, za očekivati je da će se Portugalac dodatno učvrstiti na vrhu.

"Vrlo posebna nagrada za jedinstvenog igrača", izjavio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino prilikom uručenja nagrade portugalskom reprezentativcu.

Ronaldo je bio presretan, poznato je koliko mu znače individualna priznanja, pa je sve skupa prokomentirao riječima:

"Prekrasno. Bio je to pravi san, nikad nisam razmišljao o rušenju tog rekorda. Ponosan sam i vrlo sretan, posebna je ovo nagrada za mene, znači da sam najbolji strijelac ikad. Sjajno je to postignuće i velika čast za mene. Hvala svim mojim suigračima u reprezentaciji od 2004. godine pa dosad. Naravno, hvala i mojoj obitelji, mojoj ženi i djeci."

Otkrio je Ronaldo zbog čega toliko dugo traje na svjetskoj razini.

"Žrtvovanje. Ništa ne može postići ako se ne žrtvujete. Posvećenost, strast, ambicija, sve to igra ulogu, to su sve razlozi zbog kojih sam na vrhu svijeta. Ja još uvijek imam strast za igrom. Ne radi se tu samo o postizanju golova, ja igram nogomet otkako sam imao pet-šest godina i premda ću uskoro navršiti 37, osjećam se dobro i motivirano."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider