Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vjerujete li u ostanak?

Cristiano Ronaldo će napustiti Manchester United ili će se dogoditi nezamislivo

Sve vodi prema oproštaju Cristiana Ronalda i Manchester Uniteda.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Unatoč poznim nogometaškim godinama Cristiano Ronaldo (37) je i dalje u zavidnoj golgeterskoj formi. Ove je godine zabio 17 pogodaka u 28 utakmica za Manchester United, tek pet manje od prvog strijelca Premier lige Mohameda Salaha.

No priče o njegovom odlasku glasnije su nego ikad. Zašto?

Kao dva glavna razloga ističu se dvije stvari. Prva je činjenica da Manchester United sljedeće godine najvjerojatnije neće igrati Ligu prvaka.

Crveni vragovi su šesti na ljestvici, a do kraja sezone ostale su im još svega tri utakmice za razliku od Arsenala i Tottenhama koji imaju pet odnosno tri boda više i dvije utakmice više za odigrati.

Ronaldo bez Lige prvaka

Cristiano Ronaldo u Europskoj ligi? Nekako sumnjamo. Od kada je zaigrao za Sporting, još samo 2002. godine, Ronaldo je uvijek igrao Ligu prvaka ili barem pretkola. To je njegovo natjecanje, njegova liga čiju je himnu pjevao zdušno kao i onu Portugala.

U grupnoj je fazi debitirao u dresu Man Uniteda već sljedeće godine. Od tada nije propustio niti jednu jedinu sezonu. Drži rekord sa 140 pogodaka u elitnom klupskom natjecanju kojeg je osvojio četiri puta s Real Madridom i jednom s Manchester Unitedom.

gol expired Rangnick će novom šefu predati štafetu uz brutalan "dosje srama" o Ronaldu i društvu divider

Ronaldo ima najviše nastupa u Ligi prvaka (187), a osim rekorda po ukupnim golovima drži i onaj s najviše pogodaka u jednoj sezoni (17) i najviše u nokaut-fazi, ukupno čak 67.

Hoće li imati strpljenja pa jednu godinu pauzirati od najdraže mu melodije treba tek vidjeti. Dolazak novog trenera Erika ten Haga također mu možda neće dobro sjesti. Nizozemac je stigao povesti United u novo doba i kao takav mora postati apsolutni gospodar svlačionice.

Ronaldo u Europskoj ligi pod trenerom koji ima svoju viziju od koje ne odstupa ni milimetar? Pričekajmo kraj sezone i moguće čudo u poslejdnjim kolima, ali njegov odlazak s Old Trafforda ne bi nikoga ostavio u čuđenju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider