Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nesalomljivi ratnici

Ni dva poništena gola nisu zaustavila Čileance: Na dva koraka od povijesti!

Nogometaši Čilea izborili su polufinale Copa Americe nakon što su boljim izvođenjem kaznenih udaraca bili bolji od Kolumbije.

Čileanci slave prolaz u polufinale (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Čilea ostali su u igri da treći put zaredom osvoje kontinentalno natjecanje Južne Amerike - Copa Americu. Oni su nakon 0:0 u 90 minuta utakmice boljim izvođenjem jedanaesteraca (5:4) slavili protiv Kolumbije.

Otkako je uvedena Copa America (1975. godine) nijedna reprezentacija nije uspjela tri puta zaredom osvojiti ovo natjecanje, a to bi za nogom moglo poći nogometašima Čilea. Samo je u eri prije Cope (Južnoameričko prvenstvo) Argentina tri godine zaredom osvajala natjecanje. 

Čile je 2015. i 2016. godine slavio u finalu protiv Argentine i to u oba navrata boljim izvođenjem jedanaesteraca. I ovoga puta im se može dogoditi finale protiv Argentine, ali da se to dogodi Messijeva družina mora izbaciti domaćina Brazil, a Čile favorizirani Urugvaj ili pak Peru.

U utakmici protiv Kolumbije Čileance nisu omela ni dva poništena pogotka nakon pregleda VAR-a. Kod prvog koji je zabio Aranguiz je bilo zaleđe, a kod drugog je suđeno igranje rukom prije postizanja gola. 

Kod raspucavanja jedanaesteraca prvih osam igrača je bilo nepogrešivo, a onda je William Tesillo promašio okvir gola. Alexis Sanchez je potom poslao loptu u jednu, a vratara u drugu stranu za prolaz Čileanaca u polufinale.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider