Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spektakl

Copa America: Argentina preko 11-eraca do velikog finala s domaćinom Brazilom

U finalu 11. srpnja na stadionu Maracana Argentina će igrati protiv domaćina i branitelja naslova reprezentacije Brazila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Argentine plasirali su se u finale Copa Americe nakon što su u polufinalu na stadionu "Mané Garrincha" u Braziliji nakon boljeg izvođenja penala svladali Kolumbiju s 3:2.

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a povela je Argentina u 7. minuti pogotkom napadača Intera Lautara Martíneza nakon dodavanja Lionela Messija. Kolumbija je izjednačila u 61. minuti, a strijelac je bio veznjak Porta Luis Diaz, kojem je asistirao Edwin Cardona, veznjak Boca Juniorsa.

Na kraju su odlučivali penali, a za Argentinu su pogodili Lionel Messi, Leandro Paredes i Lautaro Martinez, dok trojica Kolumbijaca nisu bila precizna, Davinson Sánchez, Yerry Mina i u petoj seriji Edwin Cardona, koji je asistirao za izjednačujući gol Kolumbije.

Dan ranije Brazil se plasirao se u finale Copa Americe nakon što je u Rio de Janeiru u polufinalu s 1:0 pobijedio Peru, a jedini gol na utakmici zabio je Lucas Paqueta u 35. minuti nakon akcije koju je vodio Neymar.

Tako će za treće mjesto 10. srpnja igrati Kolumbija i Peru, dok je finale Argentine i Brazila na rasporedu 11. srpnja na stadionu Maracana.

Posljednji put u finalu Copa Americe Brazil i Argentina igrali su 2004. godine, kada je domaćin bio Peru. Tada je u Limi Brazil slavio nakon boljeg izvođenja penala s 4:2 (nakon 90 minuta bilo je 2:2).

Argentina ima 14 naslova, a posljednji je osvojila 1993. godine, dok je Brazil devet puta bio prvak Južne Amerike, ali je branitelj naslova iz 2019., kada je svladao Peru s 3:1.

Najuspješnija reprezentacija na Copa Americi je Urugvaj s 15 naslova, a zadnji su osvojili 2011. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider