Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bože, čuvaj kralja

Conte se pred cijelim stadionom, ali i svijetom poklonio Messiju: No što mu je rekao?

Lionel Messi još je jednom pokazao zašto je baš on po mnogima najbolji nogometaš svog vremena, a možda i u povijesti.

Galerija Leo Messi i Antonio Conte Lionel Messi (Foto: AFP) Koreografija navijača posvećena Messiju (Foto: AFP) +2 Koreografija navijača posvećena Messiju (Foto: AFP)

Do osmine finala Lige prvaka Lionel Messi nije zabio Chelseaju. No odlučio je i tu stvar riješiti zabivši im tri gola u dvije utakmice, dok je u četvrtom praktički sve namjestio Ousmaneu Dembeleu. Osim što je zabio 100. pogodak u Ligi prvaka, još jedan zanimljiv podatak iskočio je sinoć nakon utakmice. Messi je zabio 20. gol engleskim klubovima u Ligi prvaka, što dosad nikome nije uspjelo.

Ne znamo koji je ljepši gol bio na Camp Nouu, prvi desnom, slabijom nogom kroz noge Courtoisa ili ljevicom na isti način. Ili možda čudesan soloprodor nakon što je oduzeo loptu na centru, prošao dvojicu braniča te asistirao mladom Francuzu.

''God save the king'' odnosno ''Bože, čuvaj kralja'', pisalo je na velikom transparentu u koreografiji domaćih navijača prije utakmice. Malo su se našalili s Englezima, čija je to krilatica (koja trenutno ima verziju s kraljicom), ali navijači Barcelone znaju tko je njihov kralj. To sigurno nije Felipe IV., španjolski kralj kojem se ne ustručavaju gromoglasno zviždati na finalu Kupa koji nosi njegovo ime.

Koreografija navijača posvećena Messiju (Foto: AFP) Koreografija navijača posvećena Messiju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Njihov je kralj Lionel Messi, koji je ''krunu' opravdao već za dvije minute igre. Nakon utakmice poklonio mu se i gostujući trener Antonio Conte koji je u dva navrata imao nešto reći Argentincu. Ne znamo točno što mu je rekao, ali je dio toga rekao i u izjavi nakon susreta te opet na press-konferenciji.

''Ovakav se igrač rađa jednom u 50 godina. Pričamo o jedinstvenom nogometašu. On je fantastičan. On može riješiti utakmicu za koga god da igra'', rekao je Conte koji se nije mogao prestati diviti zvijezdi Barcelone.

Čak je i službeni Chelsea na Twitteru prenio Talijanove opservacije s temom ''katalonskog kralja''.

''Mogu biti sretan što mu uopće mogu dati kompliment. Treba prepoznati super, super, supernogometaša. To je igrač koji može zabiti 60 golova u sezoni. Pričamo o izvanserijskom igraču, najboljem na svijetu.''

''Primili smo četiri gola i Messi je bio umiješan u sva četiri. On radi razliku. Naravno da bih ga volio trenirati, ali mislim da će ostati u Barceloni do kraja karijere'', zaključio je Conte.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider