Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pa taj još igra!?

Zasjenio težak poraz svog kluba: Legenda Bundeslige zabila s 40 godina

Debitirao je još 1999., a otad još nije prošla godina bez njegova pogotka.

Claudio Pizarro (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Werder je u devetom kolu Bundeslige na svom terenu doživio pravu katastrofu: Bayer Leverkusen je sa čak 6:2 potopio četvrtu momčad Bundeslige.

Iako je Werder primio ''šesticu'', glavna priča nakon utakmice postao je njihov veteran Claudio Pizarro. Legendarni 40-godišnji Peruanac ušao je u igru na poluvremenu pri rezultatu 3:0, a u 60. je smanjio na 3:1.

Ovo je već 19. uzastopna godina u kojoj je Pizarro zabio barem jedan bundesligaški gol. U najjačem rangu njemačkog nogometa debitirao je još 1999. upravo u dresu Werdera, a igrao je još za Bayern (u dva navrata) i Köln.

Izvan Njemačke otisnuo se samo jednom, u sezoni 2008./2009. kada je prešao u Chelsea. Ipak, već sljedeće sezone vratio se u Werder, prvo na posudbu, a kasnije i trajno.

Ove sezone se po treći put vratio u klub u kojem je počeo bogatu bundesligašku avanturu. Pizarro je najbolji strani strijelac u povijesti Bundeslige sa 193 gola.

Njegov Werder trenutno je četvrti na ljestvici, dok je Leverkusen ovom pobjedom skočio na 12. mjesto.

U prvoj utakmici dana Eintracht je remizirao Nürnbergom (1:1), a Ante Rebić igrao je do 69. minute, nakon čega su Schalke i RB Leipzig odigrali bez golova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider