Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat struja u Maksimiru

Članovi NO-a Dinama o isključivanju iz maksimirskog kluba: "Akt nasilja nad zakonom, propisima i Statutom kluba"

Članovi Nadzornog odbora Dinama oglasili su se priopćenjem nakon što ih je Izvršni odbor isključio iz članstva maksimirskog kluba…

Miroslav Rožić, predsjednik NO-a Dinama (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Rat struja u Dinamu nastavlja se nesmiljenom žestinom. Nakon što je jučer Izvršni odbor Dinama donio odluku o isključivanju iz članstva maksimirskog kluba trojice članova Nadzornog odbora (Miroslav Rožić, Nikola Polak i Andrej Meniga) i jednog člana Izvršnog odbora (Damir Zorić), javnim priopćenjem oglasili su se članovi NO-a.

Priopćenje koje su potpisali predsjednik Dinamova NO-a Miroslav Rožić te još dvojica članova istog tijela Nikola Polak i Andrej Meniga prenosimo u cijelosti:

„Jučer su pobornici 'prijekih sudova' u medije plasirali neistinite i kontradiktorne informacije, te Vas ovim putem molimo da objavom niže navedenog priopćenja ispravimo njihovu grešku i štetu koja je time nanesena GNK Dinamo", stoji u uvodu priopćenja.

Priopćenje za javnost Nadzornog odbora GNK Dinamo

"Jučerašnja Odluka Izvršnog odbora GNK Dinamo o isključivanju iz članstva Kluba, cijelog Nadzornog odbora kluba i člana Izvršnog odbora i Skupštine kluba Damira Zorića, je još jedan očekivani akt nasilja nad zakonom, propisima i Statutom kluba.

Naime, nakon što je 19.12.2022. Izvršni odbor glasovanjem 7:6 odbio provesti zaključak i odluku skupštine kluba o razrješenju člana uprave i time odlučio ignorirati i poništiti demokratski izraženu volju većine, Nadzorni odbor se „usudio“ na svojoj sjednici od 22.12.2022. godine braniti statut kluba i zaključiti kako je to grubo kršenje statuta odnosno Čl. 35. st. 1. koji glasi:

'Izvršni odbor kluba provodi odluke, zaključke i preporuke skupštine', te Čl. 34. st. 1. i Čl. 49. st. 1. Zato nas nije niti malo iznenadila sedmeročlana odluka Izvršnog odbora o našem izbacivanju iz članstva.

Međutim, činjenice su sljedeće:

1. Članak 33. statuta točka 8. glasi: Skupština kluba bira i razrješava Predsjednika kluba, Izvršni odbor i Nadzorni odbor.

Prema tome, prilikom izbora bili smo članovi kluba i izabrala nas je skupština kluba pa nas jedino skupština može i razriješiti

2. Zakon o udrugama pa tako i Čl. 29. statuta Kluba jasno ističe dvostupanjski postupak isključenja iz članstva:
točka 5. Odluku o isključenju člana donosi Izvršni odbor
točka 6. isključeni član ima pravo u roku od 15 dana, računajući od dana dostave odluke, podnijeti žalbu Nadzornom odboru
točka 8. Odluka Nadzornog odbora je konačna

Tim odredbama statuta upravo se nastoji spriječiti moguća pogreška u odlučivanju, te osobito moguća samovolja Izvršnog odbora u provođenju stegovne mjere isključenja kojom bi se povrijedila prava članova na udruživanje i izražavanje mišljenja ili nasilno narušavao sastav izabranih klupskih tijela i time provodio mogući izborni inženjering sastava Skupštine kluba.

Na rad Nadzornog odbora, kao neovisnog tijela, ne mogu ni na koji način utjecati niti Uprava niti Izvršni odbor kluba, jer poput Izvršnog odbora i Nadzorni odbor za svoj rad odgovara isključivo Skupštini koja ga bira i razrješuje.

Zato Nadzorni odbor GNK Dinama nastavlja sa svojim radom u punom sastavu sukladno Statutu kluba kako bi osigurao zakonsko i temeljno pravo svakog člana svake udruge, a to je pravo na žalbu o isključenju, ali i nadalje osiguravao poštovanje odredbi Statuta od strane svih tijela Kluba.

Nadzorni odbor GNK Dinamo:
Mr. sc. Miroslav Rožić, predsjednik
Dr. sc. Nikola Polak, član
Prof. dr. Andrej Meniga, član“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Dovoljno se samo prisjetiti činjenice da je proglašen najgorim pojačanjem sezone u LaLigi nakon njegove debitantske sezone... 😂

Preko trnja do rekordnog broja trofeja! ⚽️🏆
Izgleda da brojimo zadnje sate prije službene potvrde dolaska Rakete u redove Bijelih. ✅️
POLUVRIJEME FRANCUSKA - HRVATSKA: Francuzi se rano odvojili i zadržali prednost do pauze, Hrvat zaradio izravan crveni karton

Uključite se >>> https://rb.gy/7d54dw

foto: AFP
UŽIVO FRANCUSKA - HRVATSKA: Posljednji test za rukometaše uoči početka Igara

Uključite se >>> https://rb.gy/7d54dw

foto: AFP